Antena 3 CNN Sport Fotbal extern EURO 2012: Anglia se impune cu 3-2 în faţa Suediei, în cel mai nebun meci al turneului

EURO 2012: Anglia se impune cu 3-2 în faţa Suediei, în cel mai nebun meci al turneului

EURO 2012: Anglia se impune cu 3-2 în faţa Suediei, în cel mai nebun meci al turneului
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    16 Iun 2012   •   00:28

Danny Welbeck a marcat un gol antologic, prin care a adus victoria Angliei în meciul din grupa D a Campionatului European din Polonia şi Ucraina disputat la Kiev împotriva Suediei.

 
Echipa antrenată de Roy Hodgson a câştigat cu 3-2, la capătul celei mai spectaculoase partide a turneului, şi a pecetluit astfel eliminarea nordicilor, care au pierdut şi la debut, 1-2 cu Ucraina.
 
În urma acestui rezultat, Franţa şi Anglia împart primul loc în grupă, cu câte 4 puncte, şi au nevoie doar de rezultate de egalitate în ultima etapă, în meciurile cu Suedia, respectiv Ucraina, pentru a-şi asigura calificarea în sferturile de finală.
 
Confruntarea de pe Olimpiyskyi a începutl sub semnul dominării englezilor, care au trecut pe lângă deschiderea scorului prin Scott Parker, al cărui şut a fost respins spectaculos de Isaksson, şi Welbeck, lovitura de cap a atacantului de 21 de ani trecând pe lângă poartă. Replica suedezilor a fost timidă, Hart fiind deranjat doar de un şut al lui Ibrahimovic, pe care goalkeeperul lui Manchester City l-a reţinut fără emoţii.
 
Inevitabilul s-a produs în minutul 23, atunci când Steven Gerrard l-a servit excelent pe colegul său de la Liverpool, Andy Carroll, care a marcat cu o frumoasă lovitură de cap din mijlocul careului. Putea fi chiar 2-0 înainte de pauză, însă Ashley Young a finalizat lamentabil din apropiere, după ce Ashley Cole îi oferise o pasă care l-a lăsat singur cu Isaksson.
 
În debutul părţii secunde, elevii lui Erik Hamren au fost mult mai decişi şi, în mai puţin de un sfert de oră au întors rezultatul, printr-un autogol al lui Glen Johnson, la o fază confuză în careul englez, şi golul veteranului Olof Mellberg, acesta înscriind cu capul din 7 metri, după o lovitură liberă executată perfect de Sebastian Larsson.
 
A fost momentul în care Hodgson a mutat ofensiv, înlocuindu-l pe James Milner cu Theo Walcott, iar tânărul jucător al lui Arsenal se va dovedi decisiv pentru deznodământul partidei. La mai puţin de trei minute de la intrarea sa pe teren, fotbalistul de 23 de ani a restabilit egalitatea cu un şut din afara careului, uşor deviat de Larsson, după ce cu 30 de secunde înainte Terry ratase o ocazie uriaşă, apoi a creat faza din minutul 78, finalizată de Welbeck cu o execuţie splendidă, cu călcâiul, care a stabilit rezultatul final.
 
Diferenţa putea fi şi mai mare, dacă în prelungirile meciului Gerrard nu ar fui ratat incredibil din situaţie de unu contra unu cu Isaksson, la capătul unui contraatac creat de acelaşi Walcott. Dar probabil ar fi fost o diferenţă prea mare, deşi pentru suedezi proporţiile scorului contează mai puţin, în condiţiile în care îşi pregătesc deja bagajele.
 

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close