Antena 3 CNN Sport Fotbal extern EURO 2012: Cehia învinge Grecia cu 2-1 şi păstrează şanse la calificarea în sferturile de finală

EURO 2012: Cehia învinge Grecia cu 2-1 şi păstrează şanse la calificarea în sferturile de finală

EURO 2012: Cehia învinge Grecia cu 2-1 şi păstrează şanse la calificarea în sferturile de finală
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    12 Iun 2012   •   21:15

Cehia şi Grecia au deschis etapa a doua din faza grupelor de la Campionatul European din Polonia şi Ucraina, cele două echipe înfruntându-se la Wroclaw într-un meci încheiat cu succesul cehilor, scor 2-1.

 
Învinsă categoric de Rusia în primul meci de la turneul final, echipa antrenată de Michal Bilek a început tare partida şi conducea deja cu 2-0 în minutul 6.
 
Scorul a fost deschis în minutul 3 de Petr Jiracek, jucătorul Viktoriei Plzen beneficiind de o pasă decisivă superbă reuşită de Hubschman şi de poziţionarea defectuoasă a fundaşilor eleni.
 
Peste alte trei minute, Cehia şi-a dublat avantajul prin Vaclav Pilar, care a finalizat din faţa porţii o acţiune frumoasă începută cu o pasă a lui Rosicky pentru Gebre Selassie şi continuată de fundaşul dreapta cu o centrare la care Chalkias a intervenit greşit.
 
Lucrurile au mers tot mai rău pentru naţionala Greciei, care, în minutul 22, şi-a pierdut şi portarul titular, Kostas Chalkias suferind o accidentare şi fiind înlocuit de Michalis Sifakis. Noul intrat a avut aproape imediat de lucru, la un şut de la distanţă al lui Rosicky, pe care a reuşit să-l respingă în corner.
 
Cu cinci minute înainte de pauză, elevii portughezului Fernando Santos au marcat prin Giorgos Fotakis, dar jucătorul de 30 de ani a fost semnalizat în offside, o decizie la limită a brigăzii franceze conduse de Stephane Lannoy.
 
Grecii au redus totuşi din avantaj în minutul 53, atunci când Theofanis Gekas, intrat pe teren la pauză, a marcat în poarta goală, după o greşeală incredibilă a lui Petr Cech, care a scăpat o minge banală la aproximativ 14 metri.
 
Avea să fie ultima fază a unui meci plictisitor în cea mai mare parte, dar care aduce Cehiei o victorie importantă în lupta pentru calificarea în sferturile de finală de la EURO.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close