Antena 3 CNN Sport Fotbal extern EURO 2012: Croaţia a învins Irlanda cu 3-1 şi este lider în grupa C

EURO 2012: Croaţia a învins Irlanda cu 3-1 şi este lider în grupa C

EURO 2012: Croaţia a învins Irlanda cu 3-1 şi este lider în grupa C
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    11 Iun 2012   •   00:01

Croaţia a luat o opţiune importantă pentru calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European din Polonia şi Ucraina, după ce s-a impus cu 3-1 în faţa Irlandei, la Poznan, în al doilea meci al grupei C.

 
Mandzukic a devenit al doilea jucător care reuşeşte o dublă la actuala ediţie a EURO, după rusul Dzagoev, în timp ce Jelavic a marcat celălalt gol al croaţilor, în timp ce St Ledger a punctat pentru formaţia lui Giovanni Trapattoni, cel mai bătrân antrenor din istoria competiţiei.
 
Elevii lui Slaven Bilic au început tare partida şi au marcat cel mai rapid gol de până acum al turneului, în minutul 3, când Mandzukic a trimis cu capul din interiorul careului, iar portarul irlandezilor, Shay Given, a fost prins pe picior greşit.
 
Egalarea a venit în minutul 18, St Ledger înscriind tot cu capul, în urma unei lovituri libere din partea stângă. Perisic şi Modric au încercat să-şi readucă echipa în avantaj cu şuturi de la distanţă, dar Given a fost de fiecare dată la post, înainte ca Jelavic să puncteze cu două minute înainte de pauză, la o fază la care irlandezii au protestat, considerând că atacantul lui Everton se afla în offside.
 
Croaţii au început la fel de tare şi partea a doua, iar în minutul 48 Mandzukic a făcut dubla, din nou cu o lovitură de cap, dar şi cu noroc, mingea trimisă de jucătorul de 26 de ani intrând în poartă după ce l-a lovit pe Given.
 
Cu un avantaj de două goluri pe tabelă, naţionala Croaţiei nu a mai forţat, permiţându-le irlandezilor să preia iniţiativa, însă arbitrul olandez Bjorn Kuipers nu a acordat un penalty evident la faultul lui Schildenfeld asupra lui Robbie Keane, în minutul 63.
 
Până la final, echipa antrenată de Trapattoni a mai ameninţat poarta lui Pletikosa doar la fazele fixe, prin câteva lovituri de cap trimise de Richard Dunne şi Andrews, însă goalkeeperul croat a avut de fiecare dată răspuns.
 
Prin victoria obţinută duminică seară, Croaţia a trecut pe primul loc în grupa C, profitând de remiza dintre Spania şi Italia, iar acum aşteaptă mai liniştită meciul din etapa a doua împotriva squadrei azzurra.
 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close