Antena 3 CNN Sport Fotbal extern EURO 2012: Dubla lui Cristiano Ronaldo o califică pe Portugalia în sferturile de finală

EURO 2012: Dubla lui Cristiano Ronaldo o califică pe Portugalia în sferturile de finală

EURO 2012: Dubla lui Cristiano Ronaldo o califică pe Portugalia în sferturile de finală
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    17 Iun 2012   •   23:58

Cristiano Ronaldo a marcat două goluri în faţa Olandei, în ultima etapă a grupei B de la Campionatul European din Polonia şi Ucraina, reuşitele starului lui Real Madrid ajutând naţionala Portugaliei să revină de la 0-1 şi să câştige cu 2-1, rezultat în urma căruia lusitanii s-au calificat în sferturile de finală.

În celălalt meci al grupei, Germania s-a impus tot cu 2-1, în faţa Danemarcei, şi este singura echipă de la turneul final care încheie prima fază a competiţiei cu punctaj maxim.

În sferturile de finală, germanii vor juca împotriva Greciei, în timp ce Portugalia va întâlni echipa Cehiei.

Olanda avea nevoie de o victorie la două goluri diferenţă împotriva Portugaliei, coroborată cu un succes al Germaniei, pentru a merge în faza eliminatorie de la Euro. Iar meciul de la Harkov a început cum nu se poate mai bine pentru batavi, care au deschis scorul în minutul 11, printr-un şut din afara careului al lui Van der Vaart, titularizat în premieră la acest turneu final.

Elevii lui Paulo Bento nu au acuzat şocul şi, după câteva şansa irosite de Cristiano Ronaldo, Helder Postiga şi Raul Meireles, au restabilit egalitatea, în minutul 28, atunci când Ronaldo a păcălit pasul la offside al apărării olandeze şi a finalizat simplu pe lângă Stekelenburg.

După pauză, tot portughezii au fost mai periculoşi, ratările lui Fabio Coentrao şi Nani anunţând cel de-al doilea gol al lui Ronaldo, venit în minutul 74, la capătul unui contraatac perfect.

Echipa antrenată de Bert van Marwijk ar fi putut evita ruşinea unei eliminări cu 0 puncte, dar şutul lui Van der Vaart a lovit bara, în timp ce, la cealaltă poartă, Ronaldo a avut o oportunitate de a realiza hattrickul, însă mingea trimisă de lusitan a fost de asemenea oprită din drumul său spre gol de bară.

În cel de-al doilea meci al serii, disputat la Lvov, Germania şi-a respectat statutul de favorită şi şi-a asigurat primul loc în grupa B printr-un succes cu 2-1 în faţa Danemarcei, deşi echipei lui Joachim Low îi era suficient un egal pentru a-şi păstra poziţia de lider.

La partida 100 în naională, Lukas Podolski a deschis scorul în minutul 19, însă nordicii au egalat cinci minute mai târziu, prin Krohn-Delhi, aflat la al doilea gol la Euro, după cel din victoria în faţa Olandei.

Rezultatul final al întâlnirii a fost stabilit în minutul 80, de Lars Bender, cel care l-a înlocuit în formaţia de start pe Jerome Boateng.

×
Parteneri
Schimbări majore la școlile de șoferi!
x close