Antena 3 CNN Sport Fotbal extern EURO 2012: Italia s-a calificat în semifinale, după ce a învins Anglia cu 4-2 la loviturile de departajare

EURO 2012: Italia s-a calificat în semifinale, după ce a învins Anglia cu 4-2 la loviturile de departajare

EURO 2012: Italia s-a calificat în semifinale, după ce a învins Anglia cu 4-2 la loviturile de departajare
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    25 Iun 2012   •   01:18

Anglia nu a scăpat nici de această dată de blestemul sferturilor de finală şi al penaltyurilor la turneele finale. Echipa lui Roy Hodgson a fost eliminată de Italia în urma loviturilor de departajare, unde a pierdut cu 2-4, după ce scorul la finalul celor 120 de minute a fost 0-0.

Drama englezilor este cu atât mai mare cu cât primii care au ratat de la punctul cu var au fost azzurri, Ricardo Montolivo şutând pe lângă în a doua serie. Însă, după ce căpitanul Steven Gerrard şi Wayne Rooney au transformat, cei doi Ashley, Young şi Cole, nu au putut înscrie, primul trăgând în transversală, în timp ce execuţia celuilalt a fost apărată de Buffon.

Elevii lui Cesare Prandelli au marcat prin Mario Balotelli. Andrea Pirlo, autorul unei scăriţe care va rămâne probabil memorabilă, Antonio Nocerino şi Alessandro Diamanti, calificându-se astfel în penultimul act al competiţiei din Polonia şi Ucraina, acolo unde vor juca împotriva Germaniei.

Primul meci de la actuala ediţie a Campionatului European care s-a încheiat fără goluri nu a fost nicidecum unul plictisitor. Ba din contră. Şi, folosind un clişeu, se poate spune că penaltyurile au făcut dreptate, pentru că Italia a controlat jocul în majoritatea timpului, în anumite momente chiar autoritar.

Partida disputată la Kiev a început abrupt, cu o bară a lui Daniele de Rossi în minutul 3, la care englezii au replicat prin şansa uriaşă a lui Glen Johnson, reluare slabă din 6 metri, la care Buffon a intervenit providenţial, şi lovitura de cap a lui Rooney, care s-a dus peste. Apoi a intrat în scenă Balotelli, care a ratat trei bune ocazii înainte de pauză.

Mai întâi, atacantul lui Manchester City a fost excelent blocat de John Terry, după ce scăpase singur cu John Hart, apoi a finalizat spectaculos, dar ineficient, din interiorul careului, pentru ca în prelungirile primei reprize să trimită peste din apropiere, după o pasă foarte bună primită de la Cassano.

Partea a doua a început tot cu squadra lui Prandelli în prim-plan, De Rossi trecând pe lângă deschiderea scorului din şase metri, ratările incredibile continuând cu acelaşi Baloteli, şut respins de Hart, şi Montolivo, care a trimis peste, la aceeaşi fază.

Anglia a dat timide semne de viaţă, iar Ashley Young a tras puţin pe lângă la o fază confuză în careul lui Buffon, însă finalul timpului regulamentar a aparţinut tot italienilor, care au fost din nou aproape de gol prin doi jucători abia introduşi pe teren, Diamanti, şut de la distanţă reţinut de Hart, şi Nocerino, blocat incredibil de Glen Johnson. Cu toate acestea, britanicii puteau da lovitura în secundele de prelungire, dar foarfeca lui Rooney a trecut peste.

În jumătatea de oră de prelungiri, ritmul întâlnirii a mai scăzut, nici una dintre echipe nefiind dispusă să-şi asume riscuri inutile. Chiar şi aşa, Diamanti a avut două bune ocazii de a marca, la prima dintre ele, mingea lovind bara. Rezultatul a rămas însă neschimbat, astfel că loteria penaltyurilor a decis învingătoarea. Şi, aşa cum se întâmplă de obicei, Anglia a pierdut.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close