Antena 3 CNN Sport Fotbal extern EURO 2012: Rooney revine după suspendare şi califică Anglia în sferturile de finală

EURO 2012: Rooney revine după suspendare şi califică Anglia în sferturile de finală

EURO 2012: Rooney revine după suspendare şi califică Anglia în sferturile de finală
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    20 Iun 2012   •   00:13

Wayne Rooney a revenit după suspendarea de două etape şi a marcat golul prin care Anglia a învins Ucraina la Donetsk cu 1-0 şi s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European de pe prima poziţie a grupei D.

Cealaltă echipă care merge mai departe este Franţa, fosta adversară a României din preliminarii fiind învinsă la Kiev de Suedia, deja eliminată înaintea ultimei etape, scor 0-2.

În sferturile de finală, Anglia va juca împotriva Italiei, în timp ce Franţa va întâlni Spania, actuala campioană mondială şi europeană.

Astfel, turneul final a rămas fără ambele ţări gazdă, Ucraina părăsind şi ea competiţia, după ce Polonia fusese eliminată în urma înfrângerii suferite în faţa Cehiei.

Ucrainienii erau nevoiţi să câştige în faţa Angliei pentru a ajunge între primele opt echipe ale continentului, însă, în ciuda faptului că au deţinut iniţiativa în prima repriză, elevii lui Oleg Blohin nu şi-au creat nicio ocazie importantă.

Mai mult decât atât, portarul Pyatov a comis o uriaşă greşeală în debutul părţii secunde, care i-a permis lui Rooney să înscrie fără probleme din apropiere.

Atacantul lui Manchester United şi-a făcut astfel simţită prezenţa la primul său meci la Euro, după ce a fost suspendat în primele două partide, ca urmare a faptului că a lovit un adversar la ultimul meci din preliminarii, împotriva Croaţiei.

Gazdele ar fi trebuit să egaleze, însă arbitrii întâlnirii nu au acordat gol la mingea şutată de Marko Devic şi respinsă de John Terry după ce a depăşit linia porţii, un nou moment care va readuce în discuţie problema introducerii probei video în fotbal.

În celălalt meci al grupei, Suedia, care a jucat doar pentru onoare, a întrerupt seria de 23 de meciuri consecutive fără înfrângere a Franţei, reuşind să se impună cu 2-0.

Zlatan Ibrahimovic a deschis scorul în minutul 54, cu o execuţie spectaculoasă, care candidează la titlul de golul turneului, semi-foarfecă din marginea careului, pentru ca Sebastian Larsson să înscrie în prelungirile partidei pentru 2-0, după ce Holmen lovise iniţial bara.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close