Antena 3 CNN Sport Fotbal extern EURO 2012: Spania şi Italia s-au calificat în sferturile de finală

EURO 2012: Spania şi Italia s-au calificat în sferturile de finală

EURO 2012: Spania şi Italia s-au calificat în sferturile de finală
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    19 Iun 2012   •   00:05

Temerile Italiei în privinţa unui aranjament între Spania şi Croaţia în ultima etapă din grupa C s-au dovedit nefondate, pentru că ibericii s-au impus cu 1-0.

 
În acest fel, squadra azzurra însoţeşte campioana mondială şi europeană în sferturile de finală ale Campionatului European din Polonia şi Ucraina, graţie victoriei cu 2-0 în faţa Irlandei.
 
Înaintea ultimei etape, s-a speculat că meciul dintre Spania şi Croaţia s-ar putea încheia cu un scor de 2-2, care ar fi eliminat echipa antrenată de Cesare Prandelli de la turneul final, indiferent de rezultatul întâlnirii dintre Italia şi Irlanda.
 
Ar fi fost o reeditare a scenariului de la Euro 2004, atunci când Suedia şi Danemarca au încheiat cu o remiză de salon, care a trimis Italia acasă.
 
De această dată, nu a mai fost cazul, pentru că "La Roja" şi-a făcut treaba şi a învins cu 1-0, succes în urma căruia a încheiat grupa pe primul loc şi urmează să joace în sferturi cu ocupanta poziţiei secunde din grupa D.
 
Ibericii nu au avut însă deloc o sarcină uşoară, Iker Casillas fiind nevoit să intervină în câteva rânduri în faţa atacanţilor croaţi, Rakitic şi Jelavic având cele mai bune ocazii de a marca pentru trupa lui Slaven Bilic.
 
În cele din urmă, partida de la Gdansk a fost decisă de golul înscris de Jesus Navas în minutul 88, jucătorul Sevillei înscriind în poarta goală în urma unei acţiuni începute de o pasă senzaţională a lui Xavi.
 
Înainte de a se gândi la rezultatul celuilalt meci, Italia era obligată să învingă Irlanda, la Poznan. Azzurri au avut însă nevoie de 35 de minute pentru a debloca tabela, Antonio Cassano înscriind cu o lovitură de cap, în urma unui corner executat de Andrea Pirlo.
 
În ciuda faptului că, surprinzător, irlandezii au avut iniţiativa în partea a doua, elevii lui Prandelli au reuşit să-şi dubleze avantajul în minutul 90, când Mario Balotelli l-a bătut pe Given cu o execuţie splendidă din interiorul careului, tot după o lovitură de colţ.
 
Paradoxal, în stilul care i-a consacrat, italienii câştigă primul loc meci de la acest turneu final la capătul celei mai slabe evoluţii. Un succes care le asigură prezenţa între primele opt echipe ale continentului. Următorul lor adversar va fi câştigătoarea grupei D.
 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close