Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Europa închide porţile României. Vedeţi echipele calificate în optimile Ligii Campionilor

Europa închide porţile României. Vedeţi echipele calificate în optimile Ligii Campionilor

Europa închide porţile României. Vedeţi echipele calificate în optimile Ligii Campionilor
11 Dec 2008   •   01:32
FC Porto şi-a continuat evoluţia impresionantă de pe teren propriu în faţa cluburilor din Anglia şi a obţinut o victorie decisivă, scor 2-0, împotriva unei formaţii întinerită a celor de la Arsenal, pentru a termina grupa G a Ligii Campionilor pe primul loc. Având nevoie de victorie pentru a depăşi Arsenal în clasament, Porto a punctat prin Bruno Alves înainte de pauză şi prin Lisandro la începutul reprizei secunde. Ambele echipe s-au calificat în optimile competiţiei, în timp ce Dinamo Kiev s-a calificat în Cupa UEFA, de pe locul trei, după ce a învins Fenerbahce cu 1-0.
În grupa H, Juventus a terminat pe primul loc în clasament, deşi a remizat, scor 0-0, pe teren propriu, cu BATE Borisov. Sebastian Giovinco a ratat un penalty pentru Juventus, dar punctul obţinut a fost suficient pentru ca formaţia torineză să termine în faţa celor de la Real Madrid. Spaniolii au învins cu 3-0 Zenit St. Petersburg şi au acumulat acelaşi număr de puncte ca Juventus, însă au fost învinşi în ambele meciuri directe. Cu cinci puncte acumulate după şase etape, Zenit s-a calificat în Cupa UEFA, unde îşi poate apăra trofeul.
Manchester United a fost la un pas să piardă primul loc în grupa E, remizând scor 2-2 cu Aalobrg, pe teren propriu, dar Celtic Glasgow a obţinut o victorie de orgoliu în meciul de acasă cu Villarreal şi le-a oferit "diavolilor roşii" primul loc în grupă. Villarreal a terminat grupa pe locul doi şi va întâlni în optimile Ligii Campionilor o câştigătoare de grupă, în timp ce Aalborg merge în Cupa UEFA, unde obţinuse calificarea încă din etapa a cincea.
În grupa Stelei, Bayern a învins cu 3-2 la Lyon şi a obţinut primul loc în grupă, mergând alături de francezi în optimi. Celelalte echipe calificate în primăvara europeană a Ligii Campionilor, în urma meciurilor disputate marţi, sunt: Roma, Panathinaikos, Barcelona şi Liverpool, de pe primul loc, şi Chelsea, Inter Milano, Sporting şi Atletico Madrid de pe poziţia secundă a grupelor A, B, C şi, respectiv, D.
Echipele calificate în Cupa UEFA sunt:
Bordeaux, Werder Bremen, Şahtior Doneţk, Marseille, Aalborg, Fiorentina, Dinamo Kiev şi Zenit St. Petersburg.
Au fost eliminate din cupele europene:
CFR Cluj, Anorthosis Famagusta, Basel, PSV, Celtic, Steaua, Fenerbahce, BATE Borisov.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Liga Campionilor
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close