Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Europa League: Alte 13 echipe s-au calificat în 16-imile de finală

Europa League: Alte 13 echipe s-au calificat în 16-imile de finală

Europa League: Alte 13 echipe s-au calificat în 16-imile de finală
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    23 Noi 2012   •   01:36

După ce în urma etapei a patra Inter Milano, Rubin Kazan, Olympique Lyon, Bayer Leverkusen, Metalist Harkov şi Hannover 96 îşi asiguraseră calificarea în 16-imile de finală ale Europa League, joi seară alte 13 echipe s-au adăugat pe această listă.

Printre ele se află actuala deţinătoare a trofeului, Atletico Madrid, precum şi debutanta Levante sau Genk, care va juca în premieră în primăvara europeană.

Anzhi Makhachkala a fost prima echipă care a obţinut calificarea joi, graţie victoriei cu 2-0 de pe teren propriu în faţa celor de la Udinese, goluri marcate de Samba şi Eto'o. Pentru locul 2 în grupa A se vor lupta Liverpool şi Young Boys Berna, care au remizat, scor 2-2, în Anglia.

În grupa B, Atletico a trecut cu 1-0 de Hapoel Tel-Aviv, la Madrid, iar Viktoria Plzen a încheiat la egalitate meciul disputat în Portugalia cu Academica (1-1), astfel că spaniolii şi cehii merg mai departe.

Fenerbahce a făcut pasul decisiv spre calificarea de pe primul loc în grupa C prin succesul cu 1-0 de la Marseille, în timp ce Borussia Monchengladbach s-a impus cu 2-0 în faţa celor de la AEL Limassol şi continuă de asemenea competiţia.

Lucrurile s-au lămurit şi în grupa D, din care merg mai departe Bordeaux, învingătoare cu 2-1 la Brugge, şi Newcastle, doar egal acasă cu Maritimo (1-1), urmând ca ultima etapă să stabilească locurile celor două echipe.

În grupa F, ucrainienii de la Dnipro Dnipropetrovsk şi-au continuat evoluţiile excelente din acest sezon şi au câştigat cu 2-1 pe terenul celor de la PSV Eindhoven, rezultat în urma căruia olandezii sunt eliminaţi. În acelaşi timp, un gol din penalty în minutele de prelungire i-a adus lui Napoli nu doar victoria cu 2-1 împotriva suedezilor de la AIK, dar şi calificarea.

Prin succesul cu 1-0 obţinut în meciul din Ungaria cu Videoton, belgienii de la Genk şi-au asigurat în premieră prezenţa în primăvara europeană, urmând ca în ultima rundă să întâlnească acasă pe Basel, un rezultat de egalitate garantându-le primul loc în grupa G.

Partida Meciul Hapoel Kiryat Shmona - Athletic Bilbao din grupa I a fpst amânată, din cauza atentatului de miercuri de la Tel-Aviv, însă aceasta oricum nu ar fi contat, pentru că Sparta Praga a obţinut punctul de care avea nevoie pentru a merge mai departe în duelul de pe teren propriu cu Olympique Lyon, ocupanta primei poziţii.

Tot de un egal cel puţin avea nevoie şi Lazio pentru a se califica, iar italienii şi-au atins obiectivul, remizând la Roma cu Tottenham (0-0). Londonezii vor juca în ultima etapă din grupa J cu Panathinaikos, învingătoare cu 1-0 în faţa lui Maribor, meci care va decide cealaltă echipă prezentă în primăvară.

Debutantă într-o competiţie europeană, Levante s-a calificat în 16-imi, după ce a câştigat cu 3-1 în Suedia, în faţa lui Helsingborg, şi poate chiar să spere la primul loc în grupa L,  dacă va câştiga confruntarea de pe teren propriu cu Hannover, în ultima etapă.

Echipe calificate în 16-imile de finală ale Europa League: Anzhi Makhachkala, Atletico Madrid, Viktoria Plzen, Fenerbahce, Borussia Monchengladbach, Bordeaux, Newcastle, Dnipro Dnipropetrovsk, Napoli, Genk, Rubin Kazan, Inter Milano, Olympique Lyon, Sparta Praga, Lazio, Metalist Harkov, Hannover, Levante

Rezultate Europa League

Grupa A: Anzhi - Udinese 2-0, Liverpool - Young Boys 2-2

Grupa B: Academica - Plzen 1-1, Atletico Madrid - Hapoel Tel-Aviv 1-0

Grupa C: Monchengladbach - AEL Limassol 2-0, Marseille - Fenerbahce 0-1

Grupa D:
Newcastle - Maritimo 1-1, Club Brugge - Bordeaux 1-2

Grupa E: Molde - Copenhaga 1-2, Steaua - Stuttgart 1-5

Grupa F:
Eindhoven - Dnipro 1-2, AIK Solna - Napoli 1-2

Grupa G: Videoton - Genk 0-1, Basel - Sporting 3-0

Grupa H: Rubin - Inter 3-0, Neftci - Partizan 1-1

Grupa I: Sparta Praga - Lyon 1-1

Grupa J
: Lazio - Tottenham 0-0, Panathinaikos - Maribor 1-0

Grupa K: Rosenborg - Rapid Viena 3-2, Metalist - Leverkusen 2-0

Grupa L: Helsingborg - Levante 1-3, Hannover - Twente 0-0

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close