Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Europa League: Dinamo Kiev câştigă cu 2-0 în faţa lui Manchester City

Europa League: Dinamo Kiev câştigă cu 2-0 în faţa lui Manchester City

Europa League: Dinamo Kiev câştigă cu 2-0 în faţa lui Manchester City
11 Mar 2011   •   00:07

Dinamo Kiev a câştigat cu scorul de 2-0 partida de pe teren propriu cu Manchester City din optimile de finală ale Europa League. Victoria ucrainienilor a fost adusă de golurile reuşite de Scevchenko şi Gusiev.

 
Milioanele englezilor i-au impresionat prea puţin pe ucrainieni. Susţinută de un public cald în ciuda frigului de afară şi cu un Scevchenko ce îşi trăieşte a doua tinereţe, Dinamo a controlat jocul şi nu le-a permis „cetăţenilor” să-şi creeze vreo ocazie la poarta lui Shovkovskiy. Singurul moment în care goalkeeperul gazdelor a fost pus la treabă a venit după un şut al lui Kolarov de la marginea careului.
 
Ucrainienii au reuşit să deschidă scorul după 25 de minute. Yarmolenko a lucrat inteligent o minge pe partea stângă, apoi a centrat în careu. Shevchenko a dovedit că, la cei 34 de ani ai săi, nu şi-a pierdut instinctul de golgeter şi a apărut la colţul scurt, ciuping mingea suficient cât să-l învingă pe Hart. Ajutaţi şi de entuziasm, elevii lui Yuri Semin au continuat să fie periculoşi, dar Gusiev şi Milevskiy au irosit două şanse importante înainte de pauză.
 
Repriza a doua a avut acelaşi ritm foarte bun, dar de această dată la spectacol au participat şi englezii. Rând pe rând, Shevchenko, Yaya Toure, Milevskiy, Lescott şi Silva s-au întrecut în ratări, înainte ca Gusiev să ducă scorul la 2-0 cu un sfert de oră înainte de final, cu un şut aproape de vinclul porţii lui Hart.
 
City nu a reuşit să pună în pericol avantajul gazdelor şi să reuşească un gol care să-i uşureze sarcina pentru retur. Ba mai mult, ar fi putut pierde la scor de forfait, dacă Gusiev nu ar fi ratat o ocazie uriaşă în minutul 88.
 
Twente, coşmarul echipelor din Rusia
 
După ce în turul anterior a reuşit să o elimine pe fosta campioană a Rusiei, Rubin Kazan, Twente a făcut un pas important spre calificarea în sferturile Europa League în dauna actualei deţinătoare a titlului din această ţară. Olandezii au învins cu scorul de 3-0 pe Zenit St. Petersburg, prin golurile marcate de De Jong, de două ori, şi Landzaat.
 
Europa League, Optimi de finală
 
Benfica - PSG 2-1 (Maxi Pereira 42, Jara 81 / Luyindula 14)
 
Dinamo Kiev - Man. City 2-0 (Shevchenko 25, Gusiev 76)
 
Twente - Zenit 3-0 (De Jong 25, 90+2, Landzaat 56)
 
Ajax - Spartak Moscova 0-1 (Alex 57)

×
Subiecte în articol: europa league Dinamo Kiev Manchester City
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close