Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Europa League: Echipele din Manchester au câştigat cele mai aşteptate dueluri ale serii

Europa League: Echipele din Manchester au câştigat cele mai aşteptate dueluri ale serii

Europa League: Echipele din Manchester au câştigat cele mai aşteptate dueluri ale serii
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    17 Feb 2012   •   01:20

Manchester United şi Manchester City au luat o opţiune importantă pentru calificarea în optimile de finală ale Europa League, după ce au reuşit să câştige în cele mai aşteptate dueluri ale serii în deplasare, la Amsterdam, respectiv Porto.

 
Pe Amsterdam Arena, Manchester United a învins cu 2-0 pe Ajax, prin golurile marcate în repriza a doua de Ashley Young şi Javier Hernandez, echipa lui Sir Alex Ferguson putându-se considera deja în faza următoare a competiţiei, dacă în returul de pe Old Trafford nu se vom avea parte de o surpriză de proporţii.
 
Liderul din Premier League, Manchester City, s-a văzut condusă pe terenul lui FC Porto, actuala deţinătoare a trofeului, dar a reuşit să revină şi să se impună cu 2-1. Varela a deschis scorul pentru lusitani, în minutul 27, egalarea fiind adusă de fostul jucător al lui CFR Cluj, Alvaro Pereira, care a marcat în propria poartă în debutul părţii secunde, pentru ca argentinianul Sergio Aguero să aducă victoria „cetăţenilor” cu cinci minute înainte de final.
 
Ciprian marica a intrat în minutul 69 la Schalke, înlocuindu-l pe spaniolul Raul, şi a dat pasa decisivă la golul prin care olandezul Huntelaar a egalat la unu în meciul pe care fosta şi posibila viitoare adversară a Stelei l-a disputat în deplasare cu Viktoria Plzen şi care s-a încheiat cu o remiză, scor 1-1.
 
Rezultat bun şi pentru PAOK Salonic, echipa lui Ladislau Boloni şi Costin Lazăr, fostul rapidist fiind integralist şi primind un cartonaş galben, care a obţinut un egal pe terenul lui Udinese, scor 0-0. Friulanii au resimţit absenţele golgheterului Antonio Di Natale şi a chilianului Mauricio Isla, ambii accidentaţi, şi nu au reuşit să salveze seara pentru formaţiile italiene, după ce Lazio a pierdut la Roma cu Atletico Madrid (1-3). Eroul întâlnirii de pe Olimpico a fost columbianul Radamel Falcao, autorul unei duble.
 
Nu la fel de bine s-a descurcat şi Athletic Bilbao, care a pierdut la Moscova, împotriva celor de la Lokomotiv, scor 1-2, după ce Muniain îi adusese pe basci în avantaj în finalul primei reprize. Gazdele au reuşit însă să întoarcă rezultatul după pauză, când Glushakov, din penalty, şi Caicedo l-au învins pe Iraizoz, însă echipa lui Marcelo Bielsa continuă să aibă şanse importante la calificare.
 
Cea de-a treia echipă din Spania prezentă în această fază, Valencia, a câştigat cu 1-0 pe terenul lui Stoke, PSV Eindhoven a trecut cu 2-1 de Trabzonspor, în Turcia, în timp ce ucrainienii de la Metalist Harkov au făcut scorul serii, impunându-se cu 4-0 la Salzburg.
 
AZ Alkmaar, Hannover, Sporting Lisabona şi Standard Liege au obţinut rezultate care le asigură un avantaj înaintea meciurilor retur din 16-imi, care se vor disputa săptămâna viitoare, pe 22 şi 23 februarie.
 
Rezultate Europa League, 16-imi de finală: Rubin Kazan - Olympiakos 0-1 (marţi), Braga - Besiktas 0-2 (marţi), Lokomotiv Moscova - A. Bilabo 2-1, Salzburg - Metalsit Harkov 0-4, Ajax - Man. United 0-2, Alkmaar - Anderlecht 1-0, Lazio - Atletico Madrid 1-3, Viktoria Plzen 1-1, Legia - Sporting 2-2, Wisla - Standard Liege 1-1, Udinese - PAOK Salonic 0-0, Trabzonspor - Eindhoven 1-2, Hannover - Club Brugge 2-1, Steaua - Twente 0-1, Porto - Man. City 1-2, Stoke City - Valencia 0-1.

 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close