Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Europa League: Inter, Rubin Kazan, Lyon, Leverkusen, Metalist şi Hannover s-au calificat în 16-imile de finală

Europa League: Inter, Rubin Kazan, Lyon, Leverkusen, Metalist şi Hannover s-au calificat în 16-imile de finală

Europa League: Inter, Rubin Kazan, Lyon, Leverkusen, Metalist şi Hannover s-au calificat în 16-imile de finală
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    09 Noi 2012   •   00:26

Inter Milano, Rubin Kazan, Olympique Lyon, Bayer Leverkusen, Metalist Harkov şi Hannover 96 sunt primele echipe calificate în 16-imile de finală ale Europa League, în urma meciurilor desfăşurate joi seară.

Dintre cele şase echipe care şi-au asigurat deja prezenţa în primăvara europeană, singura cu punctaj maxim este Olympique Lyon, care s-a impus cu 3-2 la Bilbao, în faţa celor de la Athletic. În urma acestui rezultat, finalista din acest an a competiţiei mai are şanse minime de a se califica, bascii fiind pe ultimul loc în grupa I, cu un singur punct.

În grupa H se cunosc deja cele două formaţii calificate, Inter Milano şi Rubin Kazan, ambele cu câte 10 puncte, urmând să se lupte etapa viitoare pentru prima poziţie în meciul direct, pe terenul ruşilor. Nerazzurri s-au impus cu 3-1 la Belgrad, în faţa lui Partizan (foto), şi au ajuns la a zecea victorie consecutivă în toate competiţiile, în timp ce Rubin a câştigat cu 1-0 în deplasarea de la Baku, împotriva lui Neftci.

Aceeaşi situaţie se întâlneşte şi în grupa K, acolo unde Leverkusen şi Metalist şi-au confirmat supremaţia prin două victorii convingătoare pe teren propriu. Germanii au învins cu 3-0 pe Rapid Viena, în timp ce ucrainienii au trecut cu 3-1 de Rosenborg. Cele două echipe se vor întâlni de asemenea în următoarea rundă, la Harkov.

Cea de-a doua reprezentantă a Bundesligii în fazele eliminatorii ale competiţiei este Hannover 96, învingătoare cu 3-2 acasă în meciul cu Helsingborg, favorită pentru al doilea loc care asigură calificarea din grupa L fiind Levante, care a remizat pe terenul lui Twente (0-0).

Eroul serii a fost însă uruguayanul Edinson Cavani, acesta marcând toate cele patru goluri ale echipei sale în victoria pe care Napoli a obţinut-o în partida de pe San Paolo cu Dnipro Dnipropetrovsk, scor 4-2, în timp ce cehii de la Viktoria Plzen au reuşit cel mai clar succes al etapei, 4-0 acasă cu Hapoel Tel-Aviv.

Surpriza serii
a fost produsă de portughezii de la Academica Coimbra, care au câştigat pe teren propriu cu 2-0 în faţa lui Atletico Madrid, deţinătoarea trofeului.

Rezultate Europa League

Grupa A: Anzhi - Liverpool 1-0, Udinese - Young Boys 2-3

Grupa B: Plzen - H. Tel-Aviv 4-0, Academica - Atletico Madrid 2-0

Grupa C: Marseille - Monchengladbach 2-2, Fenerbahce - AEL Limassol 2-0

Grupa D: Club Brugge - Newcastle 2-2, Bordeaux - Maritimo 1-0

Grupa E: Molde - Steaua 1-2, Copenhaga - Stuttgart 0-2

Grupa F
: AIK Solna - Eindhoven 1-0, Napoli - Dnipro 4-2

Grupa G: Basel - Videoton 0-0, Sporting - Genk 0-0

Grupa H: Neftci Baku - Rubin Kazan 0-1, Partizan - Inter 1-3

Grupa I: H. Kiryat Shmona - Sparta Praga 1-1, Bilbao - Lyon 2-3

Grupa J: Lazio - Panathinaikos 3-0, Tottenham - Maribor 3-1

Grupa K:
Metalist - Rosenborg 3-1, Leverkusen - Rapid Viena 3-0

Grupa L: Hannover - Helsingborg 3-2, Twente - Levante 0-0


×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close