Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Europa League: Napoli, ţinută în şah pe teren propriu de Villareal

Europa League: Napoli, ţinută în şah pe teren propriu de Villareal

Europa League: Napoli, ţinută în şah pe teren propriu de Villareal
17 Feb 2011   •   22:02

Fosta adversară a Stelei, Napoli, nu a reuşit decât o remiză pe teren propriu, scor 0-0, în prima manşă din 16-imile Europa League împotriva lui Villareal. Echipa de lângă Vezuviu încheie astfel o săptămână neagră pentru fotbalul italian, după ce AC Milan şi AS Roma au fost învinse acasă în Liga Campionilor. Ajax, Leverkusen şi Dinamo Kiev se pot considera deja calificate în faza următoare a competiţiei, după ce au obţinut victorii categorice în deplasare.

 
Prima repriză a meciului de pe San Paolo a stat sub semnul echilibrului. Napoli, împinsă de la spate de entuziasmul publicului, a fost echipa care a construit mai mult. De cealaltă parte, Villareal s-a mulţumit să închidă spaţiile în faţa italienilor şi să încerce să dea lovitura pe contraatac prin Nilmar şi Rossi, doi atacanţi tehnici şi rapizi. În aceste condiţii, ocaziile clare au lipsit, cele mai importante şanse, două la număr, venind din partea lui Cavani, dar golgeterul de lângă Vezuviu a fost de fiecare dată anticipat de goalkeeperul spaniolilor.
 
După pauză, Napoli şi-a accentuat presiunea, dar fără a ameninţa cu adevărat poarta lui Diego Lopez. Doar Maggio, în minutul 51, ar fi putut marca, dar lovitura sa de cap venită în urma unui corner nu a găsit ţinta. Antrenorul gazdelor a forţat cu Hamsik, dar, paradoxal, cei care au trecut pe lângă gol au fost spaniolii, Vallero irosind o bună oportunitate cu 20 de minute înainte de final.
 
Napoletanii nu au acceptat afrontul şi au replicat imediat. Mai întâi, Cavani a reuşit să înscrie, însă golul uruguayanului a fost anulat pentru offside, pentru ca după numai câteva secunde, Lavezzi să rateze dintr-o situaţie foarte bună. Villareal a reuşit să iasă cu bine din încercuire şi a gestionat bine finalul de meci. Ba mai mult, ar fi putut da lovitura în minutul 88, însă şutul lui Vallero a fost respins de De Sanctis. În ultimele momente ale partidei, gazdele au rămas în zece, Aronica primind cel de-al doilea cartonaş galben. S-a încheiat 0-0, scor la care ibericii par să aibă prima şansă la calificarea în optimile de finală din Europa League.
 
Twente vs. UEFA
 
FC Twente a reuşit una din surpizele zilei în Europa League, impunându-se în deplasare în faţa lui Rubin Kazan cu scorul de 2-0, prin golurile marcate pe final de De Jong şi Wisgerhof. În ciuda victoriei, care reprezintă primul eşec european pe propriul teren din ultimii cinci ani al fostei campioane a Rusiei, olandezii iau în calcul trimiterea unui protest oficial către UEFA, pentru faptul că forul continental a permis disputarea meciului la o temperatură de -17 grade Celsius. „Un gest iresponsabil”, a comentat medicul batavilor.
 
Rezultate Europa League, 16-imi de finală
 
Rubin Kazan - Twente 0-2 (De Jong 77, Wisgerhof 88)
 
Metalist Harkov - Leverkusen 0-4 (Derdiyok 22, Castro 72, Sam 90, 90+2)
 
Anderlecht - Ajax 0-3 (Alderweireld 32, Eriksen 59, El Hamdaoui 68)
 
BATE Borisov - PSG 2-2 (Bressan 16, Gordeychuk 81 / Erdinc 30, Luyndula 89)
 
Benfica - Stuttgart 2-1 (Cardozo 70, 81 / Harnik 21)
 
Besiktas - Dinamo Kiev 1-4 (Quaresma 37 / Vukojevic 27, Shevchenko 50, Yussuf 56, Gusev 90 pen)
 
Lech Poznan - Braga 1-0 (Rudnevs 72)
 
Napoli - Villareal 0-0

×
Subiecte în articol: Napoli Villareal europa league UEFA
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close