Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Europa League. Porto scufundă submarinul galben după ce a fost condusă la pauză

Europa League. Porto scufundă submarinul galben după ce a fost condusă la pauză

Europa League. Porto scufundă submarinul galben după ce a fost condusă la pauză
29 Apr 2011   •   00:26

FC Porto nu se dezminte. După 10 goluri marcate împotriva lui Spartak Moscova în dubla manşă din sferturile Europa League, campioana Portugaliei şi-a menţinut media de cinci goluri pe meci şi în turul semifinalei cu Villarreal. Porto a fost condusă la pauză cu 1-0, dar s-a impus cu scorul de 5-1 şi a conturat deja o finală portugheză la Dublin. În cealaltă semifinală, Benfica a câştigat cu 2-1 în faţa conaţionalilor de la Braga.

În prima repriză s-a jucat deschis, cu Porto în rol principal. Câteva semnalizări de ofsaid eronate au oprit gazdele din drumul spre gol, în timp ce Elton a făcut minuni în poarta celor de la Porto când atacanţii lui Villarreal au scăpat în două rânduri pe contraatac. Oaspeţii au deschis totuşi scorul, pe finalul primei reprize, şi păreau că au dat lovitura. Nilmar a scăpat pe partea dreaptă şi centrarea lui a fost băgată în poartă cu capul de Cani.

Golul nu a făcut însă altceva decât să stârnească "dragonul". Iar numele lui a fost Radamel Falcao, care după pauză a înscris patru goluri şi a contribuit la reputaţia antrenorului Andre Villas Boas de tânăr antrenor talentat (Citeşte povestea noului Mourinho) . Micuţul atacant a egalat dintr-un penalty forţat tot de el, a punctat de două ori cu capul, din faze fixe, şi s-a aflat la capătul unei pase în faţa porţii a lui Hulk. Golul de 2-1 a fost în totalitate al lui Freddy Guarin, care a împins cu capul în poartă şutul său iniţial respins de Lopez.

Benfica - Braga 2-1
Manşa secundă va fi o formalitate pentru elevii lui Villas Boas, care aşteaptă mai degrabă numele celeilalte finaliste. Un derby portughez cu Benfica este în cărţi, după ce formaţia din Lisabona a dispus de Braga cu 2-1. Benfica a deschis scorul prin Jardel, în minutul cinci al reprizei secunde, dar Braga a egalat trei minute mai târziu prin căpitanul Vandinho. Scorul final a fost stabilit în minutul 69 de Oscar Cardozo, care a punctat din lovitură liberă.


×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close