Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Europa League: Portugalia, la un pas să trimită trei echipe în semifinale

Europa League: Portugalia, la un pas să trimită trei echipe în semifinale

Europa League: Portugalia, la un pas să trimită trei echipe în semifinale
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Apr 2011   •   00:01

Benfica a găsit cel mai bun mod pentru a se revanşa faţă de proprii fani după umilinţa din weekendul trecut, când marea rivală Porto a cucerit titlul de campioană chiar după o victorie la Lisabona. Echipa lui Jorge Jesus a câştigat prima manşă din sferturile Europa Legue, scor 4-1 în faţa lui PSV Eindhoven, şi a luat o opţiune importantă pentru calificarea în semifinalele competiţiei.

 
Partida de pe Estadio Da Luz a fost practic un monolog al portughezilor şi un adevărat festival de ocazii la poarta lui Isaksson. Benfica a început tare şi a ratat de două ori prin Saviola, care a şutat o dată în barp, în primele zece minute. Replica olandezilora venit din partea lui Berg, care a trimis puţin pe lângă poartă cu o lovitură de cap.
 
Iureşul „vulturilor” a continuat şi, după ce Cardoso, în două rânduri, Saviola şi Gaitan au trecut pe lângă gol, Aimar a deblocat tabela la capătul unei acţiuni iniţiată de Fabio Coentrao. Coşmarul lui Eindhoven nu s-a încheiat, Salvio reuşind execuţia serii, un călcâi din apropiere, prin care a dus scorul la 2-0.
 
Şi după pauză, gazdele au făcut legea, Salvio realizând dubla în minutul 51, nu înainte de a se distra cu doi fundaşi ai olandezilor. Deşi cu un avantaj liniştitor pe tabelă, portughezii nu au ridicat piciorul de pe pedala de acceleraţie, Saviola, Gaitan şi ghinionistul serii Cardoso, irosind alte şanse importante.
 
PSV a căutat golul de onoare, care să ofere totodată puţin suspans pentru returul din Olanda, şi, după ce Lens a trimis pe lângă poartă din foarfecă, Labyad a înscris la nici un minut după ce intrase pe teren, ajutat şi de o greşeală uriaşă a portarului Roberto. Nu s-a terminat însă aşa, pentru că Saviola a punctat în prelungirile meciului, o reuşită care probabil clarifică problema echipei care merge mai departe.
 
Nici cealaltă echipă olandeză rămasă în competiţiei, Twente Enschede, nu s-a descurcat mai bine. Actuala campioană a Olandei şi liderul la zi din Eredivisie a pierdut fără drept de apel, scor 1-5, meciul din deplasare cu Villareal.
 
Spaniolii au marcat primul gol prin Marchena, pentru ca Borja Valero şi Nilmar să mărească avantajul „Submarinului galben” pe finalul primei reprize. În partea a doua, italianul Giuseppe Rossi a reuşit să înscrie cu o superexecuţie, iar Nilmar a făcut dubla, înainte ca Janko să salveze onoarea oaspeţilor în prelungirile partidei.
 
FC Porto şi-a confirmat statutul de favorită în faţa ruşilor de la Spartak Moscova, impunându-se pe teren propriu cu scorul de 5-1, prin golurile reuşite de Falcao, de trei ori, Varela şi Maicon, respectiv Kirill Kombarov. Braga a completat seara foarte bună a portughezilor în Europa League, remizând în deplasare la Dinamo Kiev. Ucrainienii au înscris primii prin Yarmolenko, pentru ca egalarea să fie adusă de autogolul lui Gusev.

×
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close