Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Europa League. Seară perfectă pentru echipele italiene: patru victorii din patru şi niciun gol primit

Europa League. Seară perfectă pentru echipele italiene: patru victorii din patru şi niciun gol primit

Europa League. Seară perfectă pentru echipele italiene: patru victorii din patru şi niciun gol primit
Sursa foto: Foto: gazzetta.it
de M.T.    |    03 Oct 2014   •   00:42

Echipele italiene au avut o seară perfectă în Europa League. Toate cele patru reprezentante ale Seriei A au reuşit să câştige fără a primi vreun gol.

Cel mai clar succes a fost obţinut de Fiorentina, la care Tătăruşanu a fost din nou integralist, formaţia antrenată de Vincenzo Montella impunându-se cu 3-0 în deplasare cu Dinamo Minsk, prin golurile marcate de Aquilani, Ilicic şi Bernardeschi. După două etape, gruparea viola are punctaj maxim în grupa K şi un golaveraj de 6-0.

În grupa F, Inter Milano a trecut mai greu decât s-ar fi crezut de azerii de la Qarabag, scor 2-0, goluri înscrise de D'Ambrosio şi Icardi. La fel ca şi Fiorentina, nerazzurri sunt lideri autoritari, cu punctaj maxim  şi fără gol primit, echipa lui Walter Mazzarri având deja un avans de 4 puncte faţă de următoarea clasată, St. Etienne.

Parcurs perfect şi pentru Napoli, care a obţinut a doua victorie în grupa I, 2-0 cu Slovan Bratislava, în deplasare. Marek Hamisk a deschis scorul împotriva echipei la care şi-a început cariera, înainte ca Higuain să stabilească rezultatul final în minutul 74.

În fine, Torino a câştigat cu 1-0 meciul de pe teren propriu cu danezii de la FC Copenhaga, graţie unui gol înscris în minutul 90 de Quagliarella, care a transformat un penalty.

Deţinătoarea trofeului, FC Sevilla, a trecut prin mari emoţii în Croaţia, unde a smuls o remiză cu Rijeka, scor 2-2, deşi a evoluat aproape o repriză în inferioritate numerică, în timp ce o altă echipă spaniolă, Villarreal, a reuşit scorul serii, 4-0 cu Apollon Limassol.

 
Alături de Tătăruşanu, un alt jucător român care a avut motive de satisfacţie a fost Dorin Goian. Fundaşul de 34 de ani a fost integralist la Asteras Tripolis, care a câştigat cu 2-0 pe teren propriu cu Partizan Belgrad, încheind meciul cu un cartonaş galben primit în minutul 90.
 
În schimb, Chiricheş are pe conştiinţă pasul greşit făcut de Tottenham cu Besiktas. Fostul stelist a greşit grav pe final, când a comis penaltyul din care turcii au egalat pe White Hart Lane, în meciul terminat cu scorul de 1-1. În acelaşi timp, Răzvan Raţ a evoluat 90 de minute la PAOK Salonic, învinsă cu 2-0 în deplasare de Guingamp.
 
Rezultate Europa League
 
Grupa A: Zurich - Monchengladbach 1-1, Villarreal - A. Limassol 4-0
 
Grupa B: HJK Helsinki - Club Brugge 0-3, Torino - FC Copenhaga 1-0
 
Grupa C: Asteras Tripolis - Partizan 2-0, Tottenham - Besiktas 1-1
 
Grupa D: Astra - Salzburg 1-2, Celtic - Dinamo Zagreb 1-0
 
Grupa E: Dinamo Moscova - PSV 1-0, Estoril - Panathinaikos 2-0
 
Grupa F: Inter - Qarabag 2-0, St. Etienne - Dnipro 0-0
 
Grupa G: Feyenoord - Standard Liege 2-1, Rijeka - Sevilla 2-2
 
Grupa H: Krasnodar - Everton 1-1, Wolfsburg - Lille 1-1
 
Grupa I: Slovan Bratislava - Napoli 0-2, Sparta Praga - Young Boys 3-1
 
Grupa J: Aalborg - Rio Ave 1-0, Dinamo Kiev - Steaua 3-1
 
Grupa K: Dinamo Minsk - Fiorentina 0-3, Guingamp - PAOK Salonic 2-0
 
Grupa L: Lokeren - Metalist Harkov 1-0, Trabzonspor - Legia Varşovia 0-1
 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close