Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Europa League: Surprize la Madrid şi Napoli. Trei victorii din trei pentru echipele din Rusia

Europa League: Surprize la Madrid şi Napoli. Trei victorii din trei pentru echipele din Rusia

Europa League: Surprize la Madrid şi Napoli. Trei victorii din trei pentru echipele din Rusia
de M.T.    |    15 Feb 2013   •   11:05

Rubin Kazan a produs surpriza serii în turul 16-imilor de finală ale Europa League, reuşind să câştige cu 2-0 pe terenul lui Atletico Madrid, deţinătoarea trofeului.

Gokdeniz Karadeniz şi Orbaiz au marcat golurile prin care echipa din capitala Spaniei a înregistrat primul eşec acasă după 20 de victorii consecutive. Mai mult decât atât, din decembrie 2010, Atletico s-a impus de fiecare dată pe teren propriu în cupele europene.

De altfel, a fost o seară perfectă pentru echipele din Rusia, în afară de Rubin, Zenit St. Petersburg şi Anzhi Makhachkala obţinând victorii care le oferă prima şansă la calificarea în optimile de finală.

La St. Petersburg, Zenit a câştigat cu 2-0 în faţa lui Liverpool, goluri Hulk şi Semak, în timp ce Anzhi a trecut cu 3-1 pe teren propriu de Hannover, reuşitele lui Eto'o, Ahmedov şi Boussoufa anulând avantajul iniţial luat de oaspeţi, după golul lui Huszti.

O altă mare surpriză s-a produs în Italia, acolo unde Napoli a pierdut fără drept de apel în faţa cehilor de la Viktoria Plzen, scor 0-3. Darida, Rajtoral şi Tecl au punctat pentru vizitatori, care sunt cu un pas în faza următoare a competiţiei după acest succes istoric.

Câştigătoarea Ligii Campionilor din sezonul trecut, Chelsea Londra, a aşteptat 82 de minute pentru a marca la Praga, în meciul cu Sparta, brazilianul Oscar aducând victoria englezilor cu 1-0 la puţin timp după introducerea sa pe teren.

Meciul serii s-a jucat în Germania, Borussia Monchengladbach şi Lazio, la care Radu Ştefan a fost titular, terminând la egalitate, scor 3-3, la capătul unei partide în care gazdele au beneficiat de trei lovituri de la 11 metri (una ratată), iar italienii au evoluat în inferioritate numerică în ultimele 21 de minute, după eliminarea lui Andre Dias.

Stranzl a deschis scorul pentru Borussia, transformând primul penalty dictat de arbitrul rus Sergei Karasev, însă echipa din capitala Italiei a întors rezultatul prin reuşitele lui Floccari şi Kozak.

Ultimele zece minute au fost de un dramatis rar întâlnit. Gazdele au egalat prin Marx, tot din lovitură de pedepasă, iar Arango le-a adus în avantaj, pentru ca cehul Kozak să reuşească dubla şi să restabilească egalitatea în prlungirile partidei.

Vedeta serii a fost Gareth Bale, galezul marcând o dublă spectaculoasă, două goluri din lovitură liberă, prin care Tottenham a cştigat la Londra cu Olympique Lyon, scor 2-1. Reuşita francezilor, cea mai frumoasă în meciurile jucate joi, i-a aparţinut lui Umtiti.

La VfB Stuttgart, doar egal acasă cu belgienii de la Genk 1-1), a debutat Alexandru Maxim, intrat pe teren în ultimul sfert de oră.

Rezultate Europa League, 16-imi de finală


Zenit St. Petersburg (Rusia) - Liverpool (Anglia) 2-0
Anzhi Makhachkala(Rusia) - Hannover '96 (Germania) 3-1
Sparta Praga (Cehia) - Chelsea (Anglia) 0-1
Levante (Spania) - Olympiakos Pireu (Grecia) 3-0
Napoli (Italia) - Viktoria Plzen (Cehia) 0-3
Dinamo Kiev (Ucraina) - Bordeaux (Franţa) 1-1
Leverkusen (Germania) - Benfica (Portugalia) 0-1
BATE Borisov (Belarus) - Fenerbahce (Turcia) 0-0
Ajax Amsterdam (Olanda) - Steaua (România) 2-0
FC Basel (Elveţia) - Dnepr Dnepropetrovsk (Ucraina) 2-0
Inter Milano (Italia) - CFR Cluj (România) 2-0
Newcastle (Anglia) - Metalist Harkov (Ucraina) 0-0
VfB Stuttgart (Germania) - RC Genk (Belgia) 1-1
Atletico Madrid (Spania) - Rubin Kazan (Rusia) 0-2
Borussia Monchengladbach (Germania) - Lazio (Italia) 3-3
Tottenham (Anglia) - Olympique Lyon (Franţa) 2-1


×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close