Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Europa League: Tottenham câştigă la scor, dar este eliminată

Europa League: Tottenham câştigă la scor, dar este eliminată

Europa League: Tottenham câştigă la scor, dar este eliminată
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    16 Dec 2011   •   00:08

După ce Paris St. Germain şi Fulham au fost eliminate din Europa League în urma meciurilor desfăşurate miercuri seară, joi a fost rândul celor de la Tottenham să părăsească competiţia, în ciuda unei victorii la scor în Irlanda.

 
Londonezii s-au impus cu 4-0 pe terenul singurei echipe care părăseşte competiţia fără a câştiga vreun punct, Shamrock Rovers, goluri marcate de Pienaar, Townsend, Defoe şi Kane, dar succesul nu le-a folosit la nimic, pentru că Rubin Kazan a remizat în Grecia, cu PAOK Salonic, formaţia antrenată de Loţi Boloni, la care Costin Lazăr a intrat în ultimele şase minute, terminând grupa A pe primul loc.
 
Grecii au deschis scorul prin Vieirinha, care a transformat un penalty în urma căruia portarul oaspeţilor, Ryzhikov, a fost eliminat, locul său fiind luat de fostul jucător al Unirii Urziceni, Arlauskis. Deşi în inferioritate numerică, echipa antrenată de Kurban Berdyev a reuşit să egaleze în debutul părţii secunde, graţie golului lui Valdez, şi să obţină rezultatul necesar pentru calificare.
 
În grupa B, lucrurile erau deja cunoscute încă din runda trecută, Standard Liege, de pe primul loc, şi Hannover 96 obţinând biletele pentru 16-imile de finală. În ultima etapă, ambele echipe au reuşit să câştige, belgienii la Copenhaga (1-0), iar germanii pe teren propriu în faţa fostei adversare a lui Dinamo, Vorskla Poltava (3-1).
 
Cluburile din Belgia au confirmat că Europa League este o competiţie care le prieşte, după Anderlecht şi Standard, o altă echipă din această ţară, Club Brugge, a terminat grupa în care a evoluat pe prima poziţie, după ce, în ultima etapă, a remizat acasă, scor 1-1, împotriva finalistei din ediţia trecută, Sporting Braga, de asemenea calificată mai departe.
 
În celălalt meci din grupa H, englezii de la Birmingham City, echipă din liga a doua, şi-au încheiat aventura europeană cu o victorie, 1-0 pe teren propriu cu Maribor.
 
Falcao, din penalty, Alvaro Dominguez şi Arda Turan au marcat golurile care au adus o victorie lejeră pentru Atletico Madrid împotriva francezilor de la Rennes (3-1), succes prin care ibericii şi-au asigurat prima poziţie în grupa I, de unde merge mai departe şi Udinese, italienii remizând cu Celtic Glasgow în meciul decisiv, scor 1-1. 
 
Hooper i-a adus în avantaj pe scoţieni după jumătate de oră de joc, pentru ca Di Natale să-şi salveze încă o dată echipa, printr-un gol înscris în prelungirile primei reprize.
 
În grupa G, AZ Alkmaar avea nevoie de cel puţin o remiză pe teren propriu în faţa ucrainienilor de la Metalist Harkov, deja calificaţi de pe primul loc, rezultat pe care l-a obţinut, după ce a revenit de la 0-1. În aceste condiţii, echipa care a eliminat-o pe Gaz Metan Mediaş, Austria Viena, a ratat accesul în primăvara europeană, în ciuda victoriei cu 2-0 împotriva suedezilor de la Malmo.
 
Rezultate Europa League
 
Grupa A: PAOK Salonic - Rubin Kazan 1-1, Shamrock Rovers - Tottenham 0-4
 
Grupa B: Hannover 96 - Vorskla Poltava 3-1, FC Copenhaga - Standard Liege 0-1
 
Grupa C: PSV Eindhoven - Rapid 2-1, Hapoel Tel-Aviv - Legia Varşovia 2-0
 
Grupa G: AZ Alkmaar - Metalist Harkov 1-1, Austria Viena - Malmo 2-0
 
Grupa H: Club Brugge - Braga 1-1, Birmingham City - Maribor 1-0
 
Grupa I: Atletico Madrid - Rennes 3-1, Udinese - Celtic 1-1.
 
Echipe calificate în 16-imile de finală ale Europa League: PAOK Salonic, Rubin Kazan, Standard Liege, Hannover 96, PSV Eindhoven, Legia Varşovia, Sporting Lisabona, Lazio Roma, Besiktas Istanbul, Stoke City, Athletic Bilbao, FC Salzburg, Metalist Harkov, AZ Alkmaar, Club Brugge, Sporting Braga, Atletico Madrid, Udinese, Schalke 04, Steaua Bucureşti, FC Twente, Wisla Cracovia, Anderlecht Bruxelles, Lokomotiv Moscova
 
Echipe venite din Liga Campionilor: Manchester City, Trabzonspor, Manchester United, Ajax Amsterdam, Valencia, Olympiakos Pireu, FC Porto, Viktoria Plzen.

 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close