Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Europa League: Un italian o elimină pe Napoli. Rossi, decisiv pentru Villareal

Europa League: Un italian o elimină pe Napoli. Rossi, decisiv pentru Villareal

Europa League: Un italian o elimină pe Napoli. Rossi, decisiv pentru Villareal
25 Feb 2011   •   00:06

Villareal s-a calificat în optimile de finală ale Europa League, după ce a reuşit să învingă în manşa a doua a duelului cu Napoli cu scorul de 2-1. Italienii au condus după golul înscris de Hamsik, însă „Submarinul galben” a întors rezultatul în ultimele minute ale primei reprize, prin Nilmar şi Rossi.

 
Obligaţi să marcheze după remiza albă din tur, napoletanii au început sus şi, după ce Lavezzi a ratat incredibil o ocazie în debutul meciului, Hamsik a profitat de ieşirea greşită la offside a apărării lui Villareal şi a deschis scorul. Mijlocaşul slovac s-a dus să sărbătorească alături de suporterii veniţi din Italia şi nu a lipsit mult să asistăm la o tragedie, după ce o parte a tribunei ocupate de fanii oaspeţilor s-a prăbuşit. Din fericire, deşi câteva persoane au fost transportate la spital, partida s-a reluat fără probleme.
 
Gazdele au înţeles că nu este de glumit cu băieţii lui Mazzari şi au replicat prin Valero, însă şutul mijlocaşului spaniol a trecut puţin pe lângă. Lavezzi ar fi putut dubla avantajul lui Napoli, dar a fost blocat excelent de Diego Lopez, în timp ce, la poarta cealaltă, Nilmar l-a iertat pe De Sanctis cu o lovitură de cap telefonată.
 
Ultimele cinci minute ale primei reprize au fost de vis pentru gazde. Sau de coşmar pentru oaspeţi. Mai întâi, Nilmar a reuşit să egaleze cu un şut plasat la colţul lung, apoi chiar un italian, Giuseppe Rossi, a adus-o în avantaj pe Villareal, ajutat şi de o deviere norocoasă. La ambele faze, Borja Valero a jucat excelent rolul servantului.
 
Echilibrul a fost cuvântul de ordine în partea a doua. Tehnicianul oaspeţilor, Walter Mazzari, l-a introdus pe teren şi pe Cavani, lăsat iniţial pe bancă. Intrarea uruguayanului a dinamitat atacul italienilor, El Matador având trei ocazii importante de a restabili egalitatea, printre care şi o bară. Villareal a răspuns prin Cani şi Nilmar, însă nici unul nu a reuşit să profite de situaţiile bune în care s-au aflat.
 
Aşa cum era de aşteptat, ultimele minute s-au jucat în terenul gazdelor, dar, cu excepţia unei bare a lui Lavezzi direct din corner şi a unor tentative timide ale lui Cavani de a-l surprinde pe Diego Lopez, Napoli nu a reuşit să se apropie de poartă, cu atât mai mult să o pună în pericol. Villareal câştigă cu 2-1 merge mai departe, în timp ce pentru fotbalul italian se încheie o săptămână europeană neagră, cu eşecuri pe linie în ambele competiţii intercluburi.
 
Dinamo Kiev, spectacol cu Besiktas
 
În momentul în care sorţii au decis ca Dinamo Kiev şi Besiktas să se întâlnească, toată lumea aştepta un duel spectaculos şi echilibrat. A fost doar un duel spectaculos, câştigat la scor de ucrainieni. Dinamo s-a impus în prima manşă, în deplasare, cu scorul de 4-1 şi a rezolvat practic problema calificării. Dar Shevchenko&co. nu s-au mulţumit cu atât şi şi-au umilit adversarul şi acasă, administrându-i un 4-0 care nu mai are nevoie de niciun comentariu.
 
Rubin Kazan, la un pas de minune
 
Învinsă pe teren propriu de Twente cu 2-0, Rubin Kazan a fost aproape de o minune în Olanda. Ruşii au condus cu acelaşi scor cu care au pierdut meciul tur în minutul 24, dar batavii au revenit spectaculos cu un gol în prelungirile primei reprize şi un altul în debutul celei de-a doua. 
 
Rezultate Europa Leagua, 16-imi, retur
 
Stuttgart - Benfica 0-2 (Salvio 31, Cardozo 78), în tur 1-2
 
PSG - BATE Borisov 0-0, în tur 2-2
 
Ajax - Anderlecht 2-0 (Sulejmani 11, 17), în tur 3-0
 
Braga - Lech Poznan 2-0 (Alan 8, Lima 36), în tur 0-1
 
Dinamo Kiev - Besiktas 4-0 (Vukojevic 3, Yarmolenko 55, Gusev 64, Shevchenko 74), în tur 4-1
 
Villareal - Napoli 2-1 (Nilmar 42, Rossi 45+1 / Hamsik 17), în tur 0-0
 
Man. City - Aris Salonic 3-0 (Dzeko 7, 12, Yaya Toure 75), în tur 0-0
 
Twente - Rubin Kazan 2-2 (Janssen 45+1, Douglas 47 / Ansaldi 22, Noboa 24), în tur 2-0

×
Subiecte în articol: europa league Villareal Napoli
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close