Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Fabio Capello a renunţat la "naţionala" Angliei. Vezi ce rol a avut John Terry în decizia sa

Fabio Capello a renunţat la "naţionala" Angliei. Vezi ce rol a avut John Terry în decizia sa

Fabio Capello a renunţat la "naţionala" Angliei. Vezi ce rol a avut John Terry în decizia sa
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
08 Feb 2012   •   23:35

Selecţionerul Angliei, Fabio Capello, a demisionat din funcţia deţinută, a anunţat, miercuri, pe site-ul oficial, Federaţia Engleză de Fotbal (FA).
   
Demisia este urmare a întâlnirii cu preşedintele FA, David Bernstein şi secretarul general, Alex Horne, în care Capello şi-a exprimat dezacordul faţă de decizia federaţiei de a-i retrage banderola de căpitan lui John Terry.
   
"În cadrul unei întâlniri de peste o oră, demisia lui Fabio a fost acceptată şi el va părăsi postul de selecţioner al Angliei cu efect imediat", se arată într-un comunicat al FA pe site-ul oficial.
   
Duminică, la postul Rai 1, Capello a declarat că nu este de acord cu FA, care a decis să-i retragă lui John Terry, acuzat de rasism, banderola de căpitan al selecţionatei engleze.

Federaţia Engleză de Fotbal a anunţat, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, că John Terry nu va mai fi căpitanul naţionalei Angliei până la clarificarea cazului de insulte rasiste pentru care fotbalistul va fi judecat în iulie, imediat după Euro-2012.
   
Terry, în vârstă de 31 de ani, este acuzat că a proferat insulte rasiste la adresa jucătorului echipei Queens Park Rangers Anton Ferdinand, la un meci de campionat din luna octombrie. El va fi judecat la 9 iulie, de un tribunal din Londra.
   

×
Subiecte în articol: Fabio Capello demisia rasism antrenor
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close