Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Fanii, nemulţumiţi de preţurile biletelor la finala Ligii Campionilor: „Este scandalos”

Fanii, nemulţumiţi de preţurile biletelor la finala Ligii Campionilor: „Este scandalos”

Fanii, nemulţumiţi de preţurile biletelor la finala Ligii Campionilor: „Este scandalos”
Sursa foto: Foto: zimbio.com
18 Feb 2011   •   15:10

UEFA a anunţat joi preţurile biletelor la finala Ligii Campionilor din acest an, care va avea loc la Londra, pe stadionul Wembley, pe data de 28 mai. Fanii au ieşit la atac şi au spus că ceea ce face forul european „este scandalos”.

50.000 de bilete vor fi împărţite în mod egal fanilor celor două finaliste, cel mai ieftin tichet costând 80 de lire sterline. Adevărata problemă o reprezintă însă preţurile celor 11.000 de bilete alocate spectatorilor neutri, care încep de la 176 de lire sterline. Decizia UEFA i-a înfuriat pe suporteri, care i-au arătat cu degetul pe oficialii forului european.

Aceste preţuri sunt scandaloase. Într-un climat economic dificil, nu numai în această ţară, ci în întreaga Europă, ceea ce se întâmplă reprezintă o exploatare ruşinoasă a spectatorilor. Celor de la UEFA ar trebui să le fie ruşine, nu au nicio justificare pentru aceste preţuri. Este inacceptabil, indiferent de ţara de unde provin fanii, dar pentru cei din străinătate va fi mult mai greu, pentru că ei trebuie să adauge şi cheltuielile de călătorie”, a declarat Malcolm Clarke, şeful Federaţiei Suporterilor de Fotbal din Anglia.

Oficialii UEFA se apără şi spun că la stabilirea preţurilor s-au luat în calcul mai mulţi factori. „Preţurile sunt stabilite de tipul evenimentului şi, dacă veţi compara cu alte evenimente, veţi observa că finala Ligii Campionilor nu este supraevaluată”, a explicat Giorgio Marchetti, directorul de competiţii al forului european, care a adăugat că vor exista reduceri cu 50% pentru copiii.

Comparaţiile de care vorbea Marchetti nu îi dau însă dreptate oficialului de la UEFA. La finala Cupei Mondiale din Africa de Sud, cel mai ieftin bilet a costat 106 lire sterline, în timp ce un loc în tribună la finala probei de 100 de metri la Olimpiada din 2012 poate fi obţinut şi în schimbul a 100 de lire sterline.

Preţurile celor mai ieftine bilete la finala Ligii practic s-au dublat comparativ cu 2009 şi au crescut cu 15% faţă de anul trecut.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close