Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Farsă sau realitate? Familia regală din Qatar plănuieşte o competiţie la care să participe cele mai importante cluburi ale Europei

Farsă sau realitate? Familia regală din Qatar plănuieşte o competiţie la care să participe cele mai importante cluburi ale Europei

Farsă sau realitate? Familia regală din Qatar plănuieşte o competiţie la care să participe cele mai importante cluburi ale Europei
de M.T.    |    13 Mar 2013   •   11:08

Miliardarii din Golf oferă până la 175 de milioane de lire sterline pentru fiecare echipă care ar urma să participe la o competiţie a celor mai importante cluburi europene, a scris The Times în ediţia sa de miercuri, o poveste întinsă pe nu mai puţin de trei pagini.

Potrivit cotidianului britanic, proiectul este susţinut de familia regală din Qatar şi prevede participarea a 24 de echipe (16 permanent + 8 invitate) într-un turneu care să se desfăşoare o dată la doi ani, vara, în şase oraşe din Golf.



Se pare însă că totul a fost doar o farsă, iar articolul ar fi inspirat dintr-o postare de pe site-ul francez Les Cahiers du Football, autorii acestuia scriind pe contul de Twitter că povestea „vine în întregime doar din imaginaţia noastră”.

Asemănarea dintre cele două articole este izbitoare, printre detaliile poveştii fiind şi acela că turneul, denumit Dream Football League, ar urma să debuteze în 2015 şi să se dispute o dată la doi ani, în şase oraşe din zona Golfului.

„Se pare că The Times a interpretat în mod greşit şi a încercat să facă propria poveste din această ştire falsă. Teribil! Detaliile pe care le-am citit pe site-urile engleze se potrivesc cu cele din Cahiers du Football”, a declarat Benoit Vittek de la Eurosport Franţa.

De altfel, autorul articolului din The Times, Oliver Kay, a scris marţi seară pe contul personal de Twitter că nu este foarte sigur de întreaga poveste, mai ales că oficialii UEFA şi Premier League contactaţi să comenteze pe marginea subiectului au preferat să nu o facă.




×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close