Antena 3 CNN Sport Fotbal extern FC Barcelona a câştigat Supercupa Europei, după 2-0 cu FC Porto

FC Barcelona a câştigat Supercupa Europei, după 2-0 cu FC Porto

FC Barcelona a câştigat Supercupa Europei, după 2-0 cu FC Porto
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    27 Aug 2011   •   00:10

Pentru al treilea an la rând, Supercupa Europei merge în Spania, o premieră în istoria competiţiei. Şi, tot pentru al treilea an la rând, un român pierde ocazia de a cuceri trofeul. După Răzvan Raţ şi Mircea Lucescu în 2009 şi Cristi Chivu în 2010, acum a fost rândul lui Cristi Săpunaru să plece învins de la Monte Carlo.

 
Catalanii au învins cu 2-0 pe FC Porto, cucerind al doilea trofeu în debutul acestui sezon, după succesul din Supercupa Spaniei împotriva lui Real Madrid.
 
Lusitanii au început curajos meciul, dar prima mare ocazie le-a aparţinut elevilor lui Guardiola, lobul lui Pedro trecând puţin peste poarta lui Helton. Odată cu trecerea timpului, Xavi&co. au arestat mingea şi şi-au impus jocul obişnuit. Cu toate acestea, deschiderea scorului avea să vină după o mare greşeală a câştigătoarei din sezonul trecut din Europa League.
 
În minutul 40, columbianul Freddy Guarin a pasat înapoi, mingea a ajuns la Messi, iar argentinianul, rămas singur cu golakeeperul portughezilor, l-a driblat scurt pe acesta şi a marcat în poarta goală, stabilind rezultatul la pauză.
 
Porto a avut două bune ocazii în startul reprizei a doua, prin Moutinho şi Guarin, dar apoi Barcelona a trecut din nou la conducerea ostilităţilor şi, după ce Rolando a fost eliminat pentru două galbene, Fabregas, care a primit o pasă excelentă de la Messi, a marcat primul său gol oficial în tricoul catalanilor.
 
Pe final, nervii portughezilor au cedat definitiv, Guarin primind direct cartonaşul roşu pentru un fault dur asupra lui Mascherano.
 
Ultimul fluier al arbitrului Bjorn Kuipers a pecetluit un nou succes al Barcelonei, al cărei antrenor, Pep Guardiola, l-a depăşit pe Johann Cruyff la numărul de trofee cucerite, 12 faţă de 11. De asemenea, campioana Europei devine echipa cu cele mai multe victorii în competiţiile continentale, 15, depăşind-o astfel pe AC Milan.

 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close