Antena 3 CNN Sport Fotbal extern FC Barcelona a devenit noua campioană a Europei, după 3-1 cu Manchester United în finala Ligii Campionilor

FC Barcelona a devenit noua campioană a Europei, după 3-1 cu Manchester United în finala Ligii Campionilor

FC Barcelona a devenit noua campioană a Europei, după 3-1 cu Manchester United în finala Ligii Campionilor
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images
28 Mai 2011   •   23:40

Cel mai important eveniment al fotbalului european la nivel de cluburi s-a consumat sâmbătă seara la Londra, acolo unde FC Barcelona a încheiat en-fanfare un sezon aproape perfect, câştigând finala Ligii Campionilor în faţa celor de la Manchester United. Echipa condusă de Pep Guardiola s-a impus cu scorul 3-1 pe Wembley, de pe lista marcatorilor nelipsind superstarurile Lionel Messi şi Wayne Rooney. Pentru campioana Spaniei, care şi-a trecut în palmares al patrulea trofeu al competiţiei, au mai marcat Pedro şi David Villa.

Ultimul meci al lui Edwin van der Sar înainte de retragere a fost dezamăgitor, olandezul fiind vinovat pentru uşurinţa cu care Messi a dus scorul la 2-1, în debutul reprizei secunde. Reeditarea finalei din 2009, când Barca s-a impus cu 2-0, a avut un deznodământ similar, echipa catalană condusă de Guardiola consolidându-şi poziţia printre cele mai mari echipe din istoria fotbalului.

Messi a ajuns la 100 de goluri în ultimele două sezoane, demonstrându-şi încă o dată talentul, puterea şi finalizarea excelentă care l-au făcut să fie cel mai bun jucător din lume la ora actuală.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close