Antena 3 CNN Sport Fotbal extern FC Barcelona s-a calificat în semifinalele Cupei Regelui, după 2-2 acasă cu Real Madrid

FC Barcelona s-a calificat în semifinalele Cupei Regelui, după 2-2 acasă cu Real Madrid

FC Barcelona s-a calificat în semifinalele Cupei Regelui, după 2-2 acasă cu Real Madrid
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    26 Ian 2012   •   12:13

FC Barcelona a terminat la egalitate meciul retur cu Real Madrid din sferturile de finală ale Cupei Regelui, scor 2-2, dar merge mai departe datorită succesului din prima manşă, când a reuşit să se impună cu 2-1 pe Santiago Bernabeu.

Echipa lui Jose Mourinho a început mai bine partida de pe Camp Nou, dar o nouă sclipire a lui Messi a dus la deschiderea scorului de către catalani, argentinianul pasându-i excelent lui Pedro, care l-a învins pe Casillas din interiorul careului, în minutul 43.

Gazdele au intrat la vestiare cu un avantaj de două goluri, după ce Dani Alves a făcut 2-0 în minutul 45 cu un şut senzaţional la vinclu, iar soarta calificării părea definitiv decisă.

Madrilenii au reuşit însă să înscrie imediat după pauză, prin Sergio Ramos, dar golul fundaşului spaniol a fost anulat uşor, pentru fault în atac. Cu toate acestea, oaspeţii au continuat să ameninţe poarta lui Pinto, iar Cristiano Ronaldo şi Benzema au restabilit egalitate în decurs de patru minute, oferind senzaţia unei reveniri de senzaţie.

Elevii lui Pep Guardiola au gestionat bine finalul de meci, iar după eliminarea lui Sergio Ramos din minutul 87, lucrurile au devenit şi mai clare. Barcelona se califică în semifinale, acolo unde va întâlni învingătoarea din dubla Valencia - Levante.

La finalul întâlnirii, Jose Mourinho a refuzat să-i felicite pe catalani pentru calificare şi a atacat din nou arbitrajul.

Am făcut un joc bun, băieţii mei au jucat foarte bine. Am venit aici cu dorinţa de a câştiga, pentru că ştiam că suntem în dezavantaj, astfel că jucătorii au fost motivaţi. În vestiar, am auzit că nu se poate câştiga aici. Am jucat pe Camp Nou cu Chelsea, Inter şi Real de mai multe ori şi nu este nimic nou. Îi felicit pe cei de la Barcelona pentru ceea ce au făcut săptămâna trecută pe Bernabeu, dar nu şi pentru calificare”, a spus tehnicianul portughez.

De cealaltă parte, Pep Guardiola s-a concentrat pe performanţa reuşită de elevii săi: „Real este o mare echipă şi, din acest motiv, această calificare este un mare merit pentru jucătorii mei. Madrilenii au jucat foarte bine, dar cred că pe totalul celor 180 de minute, am meritat să ne impunem. Este tot mai dificil să câştigăm cu Real Madrid de la meci la meci şi de aceea sunt atât de fericit”.

Într-o altă partidă disputată miercuri, Athletic Bilabo a câştigat cu 1-0 în deplasare cu Mallorca, după ce se impusese şi în meciul tur cu 2-0, bascii urmând să joace în semifinale cu Mirandes, echipă din liga a treia, care este surpriza actualei ediţii din Cupa Regelui.


×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close