Antena 3 CNN Sport Fotbal extern FC Barcelona se califică fără emoţii în finala Mondialului cluburilor, dar îl pierde pe David Villa pentru 6 luni

FC Barcelona se califică fără emoţii în finala Mondialului cluburilor, dar îl pierde pe David Villa pentru 6 luni

FC Barcelona se califică fără emoţii în finala Mondialului cluburilor, dar îl pierde pe David Villa pentru 6 luni
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    15 Dec 2011   •   14:23

FC Barcelona a învins fără emoţii pe Al-Sadd cu 4-0 în cea de-a doua semifinală de la Campionatul Mondial al cluburilor, care se desfăşoară în Japonia, dar l-a pierdut pentru următoarele şase luni pe David Villa, care a suferit o fractură de tibie în prima repriză.

În finala competiţiei, care va avea loc duminică, la Yokohama, catalanii vor întâlni pe FC Santos, învingătoare miercuri cu 3-1 în faţa celor de la Kashiwa Reysol.

Fără a forţa prea mult, echipa lui Pep Guardiola a deschis scorul în minutul 23, atunci când brazilianul Adriano a profitat de o neînţelegere între Belhadj şi portarul Mohamed şi a înscris din apropiere, fostul jucător al Sevillei reuşind dubla cu două minute înainte de pauză, cu un şut de la marginea careului.

În minutul 64, Keita a înscris primul său gol în acest sezon, după o pasă excelentă primită de la Messi, pentru ca Maxwell să-şi treacă şi el numele pe lista marcatorilor cu nouă minute înainte de final, când l-a învins pe Mohamed cu un şut din unghi din interiorul careului.

În ciuda victoriei clare, tehnicianul campioanei Europei a primit şi două veşti mai puţin bune. În minutul 39, David Villa a alunecatt în careu la o fază la care încerca să trimită spre poartă şi a suferit o ruptură de tibie, diagnostic confirmat şi de oficialii catalani, care au adăugat că atacantul de 30 de ani va absenta între 4 şi 6 luni, prezenţa sa la turneul final al Campionatului European din 2012 fiind în pericol.

De asemenea, chilianul Alexis Sanchez, cel care i-a luat locul lui Villa, a ieşit de pe teren în minutul 71, din cauza unei accidentări, iar folosirea sa în finală este în dubiu.

Duminică, înainte de finala dintre Barcelona şi Santos, tot la Yokohama, va avea loc şi meciul păentru locul 3, între Kashiwa Reysol şi Al-Sadd.

×
Subiecte în articol: FC Barcelona david villa japonia
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close