Antena 3 CNN Sport Fotbal extern FC Barcelona şi Bayern Munchen, primele echipe calificate în semifinalele Ligii Campionilor

FC Barcelona şi Bayern Munchen, primele echipe calificate în semifinalele Ligii Campionilor

FC Barcelona şi Bayern Munchen, primele echipe calificate în semifinalele Ligii Campionilor
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    04 Apr 2012   •   10:39

FC Barcelona a devenit prima echipă din istoria Ligii Campionilor care reuşeşte să se califice cinci sezoane la rând în semifinalele competiţiei, după ce a câştigat returul de pe Cam Nou împotriva celor de la AC Milan, scor 3-1.

Performanţa catalanilor a mai fost atinsă de Real Madrid, în anii '50, însă pe atunci sistemul era diferit, iar competiţia purta numele de Cupa Campionilor Europeni.

După 0-0 în partida tur de la Milano, formaţia lui Pep Guardiola a început tare meciul de pe teren propriu, iar Lionel Messi a deschis scorul în minutul 11, dintr-un penalty obţinut tot de el, în urma unui fault al lui Antonini.

Replica oaspeţilor a venit după jumătate de oră de joc, atunci când Zlatan Ibrahimovic i-a pasat excelent lui Antonio Nocerino, iar mijlocaşul italian a egalat cu un şut la colţul lung.

Cea mai conroversată fază a întâlnirii a avut loc cu patru minute înainte de pauză, arbitrul olandez Bjorn Kuipers acordând uşor o altă lovitură de pedeapsă pentru deţinătoarea trofeului la un duel dintre Busquets şi Nesta.

Messi a transformat fără probleme şi a ajuns la al 14-lea gol în actualul sezon al Ligii Campionilor, număr atins doar de fostul jucător al Milanului, Jose Altafini, în Cupa Campionilor, acum aproape jumătate de secol.

Soarta meciului şi a calificării a fost clarificată în debutul părţii a doua, în minutul 53, Andres Iniesta înscriind din apropiere, după ce a primit mingea în urma unui şut deviat al lui Messi.

Aşa cum era de aşteptat, la finalul întâlnirii, italienii au acuzat arbitrajul. „Acum înţeleg de ce Jose Mourinho reacţionează aşa cum o face de fiecare dată când vine pe Camp Nou. Sunt dezgustat. Am jucat împotriva celei mai bune echipe din lume, dar, la 1-1, şi cu un joc inteligent, am fi putut obţine ceva”, a spus Ibrahimovic, atacantul suedez al Milanului.

Replica lui Pepe Guardiola, fostul său antrenor la Barcelona, nu s-a lăsat aşteptată: „Putem vorbi cât timp doriţi despre arbitraj, dar cinci semifinale consecutive sunt fructul talentului nostru şi al muncii pe care am depus-o în aceşti ani. Am tras 21 de şuturi la poartă şi am avut alte ocazii importante. Rezultatul putea fi mult mai mare”.

În semifinale, Barcelona va întâlni învingătoarea dublei dintre Chelsea şi Benfica, în prima partidă, disputată la Lisabona, londonezii impunându-se cu 1-0.

În cel de-al doilea meci al serii, la Munchen, Bayern s-a impus cu 2-0 în faţa francezilor de la Olympique Marseille, prin dubla croatului Ivica Olic, şi continuă să viseze la finala competiţiei, care va avea loc pe propria arenă. În tur, germanii au câştigat cu acelaşi scor pe terenul echipei lui Didier Deschamps.

Încă suntem în toate cele trei competiţii - campionat, Cupă, Liga Campionilor - şi forma noastră este una bună. Le tratăm pe fiecare la fel de serios, dar ne gândim la fiecare meci în parte”, a declarat Karl-Heinz Rummenigge, preşedintele bavarezilor, care, mai mult ca sigur, vor juca în penultimul act cu Real Madrid, învingătoare cu 3-0 în prima manşă cu APOEL Nicosia.


×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close