Antena 3 CNN Sport Fotbal extern FC Barcelona şi Valencia suferă din cauza crizei financiare. "Liliecii" l-ar putea vinde pe Villa

FC Barcelona şi Valencia suferă din cauza crizei financiare. "Liliecii" l-ar putea vinde pe Villa

FC Barcelona şi Valencia suferă din cauza crizei financiare. "Liliecii" l-ar putea vinde pe Villa
Sursa foto: FC Valencia
17 Feb 2009   •   18:52

Criza economică mondială nu ştie să facă discriminări. Granzii spanioli FC Barcelona şi FC Valencia au probleme de ordin financiar, de care vor fi nevoite să se întrebuinţeze serios pentru a trece. Succesul echipei ajută mult formaţia "blaugrana", care are doar unele probleme de lichidităţi. "Liliecii", însă, au motive serioase de îngrijorare, fiind îngropaţi în datorii în condiţiile în care nici echipa nu reuşeşte performanţe notabile.
Presa din Spania notează că FC Barcelona nu se confruntă cu probleme insurmontabile, făcându-se totuşi simţită o anumită lipsă de bani lichizi. Liderul detaşat din Primera Division ar putea contracta un împrumut de aproximativ 30 de milioane de euro. Echipei catalane nu i-ar fi foarte greu să achite apoi suma datorat, aceasta urmând să aibă un venit estimat la 380 de milioane de euro care îi oferă o anumită siguranţă, potrivit Mediafax. Salvarea pe termen scurt pentru FC Barcelona va veni de la TV3, canal de televiziune din Catalunia, care va da clubului de fotbal aproximativ 30 de milioane de euro. Nu se cunoaşte, însă, cu exactitate, data în care respectivele fonduri vor intra în conturile grupării antrenate de Pep Guardiola.
Situaţia FC Valencia este, însă, mult mai sumbră. Problemele "liliecilor" par fără scăpare, în condiţiile în care jucătorii echipei din paradisul de pe coasta Mediteranei nu au mai primit un salariu de câteva luni. TV Espania precizează că formaţia Valencia are datorii de aproximativ 16 milioane de euro, situaţie în care nici jucătorii nu au mai dat randamentul aşteptat. Situaţia pare fără scăpare, jucătorii fiind nemulţumiţi de plata salariilor şi jucând fără motivaţie, în timp ce conducerea nu are lichidităţi pentru a plăti salariile şi este nemulţumită de randamentul fotbaliştilor. Echipa a pierdut, potrivit sursei citate, trei din ultimele patru partide din La Liga.
Conducerea clubului nu are încă o soluţie pe care să o comunice jucătorilor nemulţumiţi, vicepreşedintele clubului, Fernando Gomez, spunându-le luni jucătorilor că nu ştie când va începe plata salariilor restante. Singura soluţie pe care par să o aibă "liliecii" este vânzarea de jucători, David Villa fiind cea mai sigură reţetă de revenire financiară pentru Valencia. Preţul jucătorului se învârte în jurul sumei de 40 de milioane de euro, care ar reprezenta un balon de oxigen vital supravieţuirii echipei în prim-planul fotbalului spaniol, aşa cum ne-a obişnuit.
Foto: www.sportgate.de
Antena3.ro

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close