Antena 3 CNN Sport Fotbal extern FC Barcelona va câştiga peste 110 milioane de euro după finala de la Roma

FC Barcelona va câştiga peste 110 milioane de euro după finala de la Roma

FC Barcelona va câştiga peste 110 milioane de euro după finala de la Roma
Sursa foto: liga campionilor
28 Mai 2009   •   09:47

Câştigătoarea actualei ediţii a Ligii Campionilor, FC Barcelona, va câştiga peste 110 milioane de euro, finala competiţiei de miercuri urmând să aducă venituri de până la 310 milioane de euro economiei Europei, conform unui nou studiu comandat de MasterCard.

În timp ce câştigul clubului învingător se ridică la 110 milioane de euro, oraşul Barcelona se va bucura, la rândul său, de încasări aproximate la 15 milioane de euro.

Finalista, Manchester United, va primi până la 65 de milioane de euro, iar câştigul în Europa, în urma acestui joc, se va ridica la 75 de milioane de euro.

Oraşul care a găzduit finala, Roma, va primi aproximativ 45 de milioane de euro, totalul impactului economic al finalei Ligii Campionilor din 2009 urcând, astfel, la 310 milioane de euro.

Datele respective includ un "bonus de recesiune", în valoare de 25 de milioane de euro.

Formaţia spaniolă FC Barcelona a câştigat Liga Campionilor, pentru a treia oară în istoria sa, după ce a învins, miercuri, cu scorul de 2-0 (1-0), deţinătoarea trofeului, Manchester United, în finala competiţiei disputată pe stadionul Olimpic din Roma.
Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close