Antena 3 CNN Sport Fotbal extern FC Copenhaga scrie istorie. Vezi ce echipe s-au calificat în optimile Ligii Campionilor

FC Copenhaga scrie istorie. Vezi ce echipe s-au calificat în optimile Ligii Campionilor

FC Copenhaga scrie istorie. Vezi ce echipe s-au calificat în optimile Ligii Campionilor
08 Dec 2010   •   11:54

FC Copenhaga a devenit prima echipă daneză care a reuşit să se califice în optimile de finală ale Ligii Campionilor, în actualul format. Copenhaga a învins cu 3-1 Panathinaikos în ultimul meci al grupei D, adjudecându-şi astfel locul doi în clasament, în urma Barcelonei. Spaniolii au învins şi ei cu 2-0 pe Rubin Kazan, terminând faza grupelor fără înfrângere.

"Este fantastic, cu adevărat fantastic. Am scris istorie, merităm pe deplin calificarea", a declarat Jesper Gronjkaer, mijlocaşul danezilor.

În grupa C, Manchester United a negat celor de la Valencia primul loc, după ce Anderson a egalat în repriza a doua şi a anulat astfel avantajul creat de Pablo Hernandez pentru echipa spaniolă.

Schalke 04 a câştigat grupa B după ce a învins cu 2-1 la Benfica, în timp ce locul doi i-a revenit lui Olympique Lyon, care a remizat, scor 2-2, cu Hapoel Tel Aviv.

Surpriza serii a venit în grupa A, unde campioana en-titre, Inter Milano, a cedat cu 0-3 în faţa lui Werder Bremen şi a pierdut astfel primul loc în clasament precum şi statutul de cap de serie pentru tragerea la sorţi din 17 decembrie. Şefia grupei le-a revenit celor de la Tottenham, care au remizat, scor 3-3, la Twente.

Clasamente:

Grupa A
1. Tottenham - 11p
2. Inter - 10

3. Twente - 6
4. Werder Bremen - 5

Grupa B
1. Schalke 04 - 13p
2. Lyon - 10

3. Benfica Lisabona - 6
4. Hapoel - 5

Grupa C
1. Manchester United - 14p
2. Valencia - 11

3. Rangers - 6
4. Bursaspor - 1

Grupa D
1. FC Barcelona - 14p
2. FC Copenhaga - 10

3. Rubin Kazan - 6
4. Panathinaikos - 2

Echipele Twente, Benfica, Rangers şi Rubin Kazan s-au calificat în 16-imile Europa League.


×
Subiecte în articol: Liga Campionilor FC Copenhaga
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close