Antena 3 CNN Sport Fotbal extern FC Sevilla câştigă Cupa Spaniei după 2-0 cu Atletico Madrid (VIDEO)

FC Sevilla câştigă Cupa Spaniei după 2-0 cu Atletico Madrid (VIDEO)

FC Sevilla câştigă Cupa Spaniei după 2-0 cu Atletico Madrid (VIDEO)
Sursa foto: diego capel
20 Mai 2010   •   00:29

Sevilla a câştigat, miercuri, Cupa Regelui Spaniei pentru a cincea oară în istorie, refuzând totodată celor de la Atletico Madrid şansa la un al doilea trofeu după cel al Europa League. Andaluzii şi-au asigurat victoria pe Camp Nou din Barcelona prin golurile lui Capel şi Navas, după un joc tactic perfect.
Finalistele din 2010 ale Cupei Spaniei, Atletico Madrid şi FC Sevilla mai câştigaseră în trecut trofeul pus în joc. Dacă madrilenii îl cuceriseră de nouă ori, ultima oară în 1996, andaluzii luaseră titlul în patru sezoane, ultimul în 2007.
Cei de la Sevilla au început mult mai bine jocul de pe Camp Nou şi Diego Capel a deschis scorul pentru echipa lui în minutul 5, cu un şut superb din afara careului. Atletico a fost aproape să egaleze în minutul 10, dar Aguerro a ratat într-o situaţie bună. Forlan ar fi putut şi el să-şi readucă echipa în joc, dar nu a avut şutul calibrat bine iar scorul pauzei a fost 1-0 pentru Sevilla.
Aflată într-o situaţie favorabilă, Sevilla a ales să joace prudent după pauză. Cu toate acestea, tot andaluzii şi-au creat prima ocazie mare. Kanoute a întors mingea cu călcâiul la Negredo, sigur cu De Gea, dar internaţionalul spaniol nu l-a putut învinge pe goalkeeperul de 19 ani.
Pe măsură ce a trecut timpul, tensiunea a escaladat iar, în minutul 72, un fault al lui Dominguez asupra lui Diego Capel a dus la un meleu între jucători, în care s-au implicat chiar şi oficialii de pe banca Sevillei. Fotbalul s-a reluat cu greu, iar echipa care a ieşit mai motivată din incidente a fost Atletico. Forlan şi Reyes au fost mai mereu prezenţi în careul lui Palop, iar uruguayanul a şi fost aproape de a marca. Cu toate acestea, Sevilla a ştiut bine lecţia apărării, iar sfârşitul de joc nu a adus golul izbăvitor la care sperau madrilenii. Mai mult, în minutul al doilea de prelungire Jesus Navas a scăpat singur pe contraatac, l-a depăşit pe De Gea şi a asigurat Cupa Spaniei pentru Sevilla.
Atletico ratează, astfel, şansa de a câştiga cel de-al doilea titlu al anului după ce a câştigat Europa League împotriva lui Fulham, iar Sevilla câştigă primul trofeu după o pauză de trei ani.
Vezi aici golurile partidei Atletico - FC Sevilla
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cupa regelui sevilla Atletico Madrid
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close