Antena 3 CNN Sport Fotbal extern FC Timişoara obţine un 0-0 eroic în fieful lui Ajax Amsterdam la debutul în grupele Europa League

FC Timişoara obţine un 0-0 eroic în fieful lui Ajax Amsterdam la debutul în grupele Europa League

FC Timişoara obţine un 0-0 eroic în fieful lui Ajax Amsterdam la debutul în grupele Europa League
Sursa foto: gigel bucur
17 Sep 2009   •   21:50

Misiune grea pentru echipa lui Ioan Ovidiu Sabău în deschiderea grupei A a Europa League. Bănăţenii au făcut deplasarea la Amsterdam pentru un meci extrem de dificil cu Ajax, formaţie recunoscută pentru apetitul său ofensiv. Urmărind să nu piardă, echipa de pe Bega a reuşit destul de bine să facă ce şi-a propus şi se întoarce în ţară cu un prim punct important, obţinut pe terenul unui adversar incomod.
Timişoara a trăit periculos în prima repriză a meciului din Amsterdam, în faţa unei echipe mai ofensive ca oricând. Determinaţi să facă un meci la fel de bun precum cel de la Şahtior, încheiat cu scorul de 2-2, elevii lui Neluţu Sabău au încercat să închidă ermetic drumurile spre poarta lui Pantilimon. Mai mult, timişorenii au încercat să îşi ofere timp să respire şi au ieşit din apărare cu mingea la picior atunci când au putut, încercând să pună probleme pe contraatac.
Olandezii au început meciul cu o presiune incredibilă şi erau să marcheze încă din secunda 40, când Mera a greşit o lovitură de cap şi Pantilimon a trebut să "scoată" şutul puternic al lui Suarez. Zece minute mai târziu a venit rândul lui Nibombe să gafeze şi, după ieşirea de cascadorii râsului a lui Pantilimon, Karamian a recuperat mingea de la picioarele adversarului care căuta un şut spre poarta goală.
Odată trecut avântul de început al gazdelor, bănăţenii au început şi ei să pună probleme în atac prin Gigel Bucur, dar ocaziile mari au venit tot la poarta noastră, cu De Jong autorul unui şut care aproape că a şters bara. În minutul 25, zidul timişorean a deviat în afara cadrului porţii şutul din lovitură liberă a lui Suarez.
Finalul de repriză s-a jucat în acelaşi ritm nebun, dar ocaziile au fost mai puţin clare. În schimb, arbitrul i-a iertat pe elevii lui Sabău de o lovitură de pedeapsă după un fault în careu al lui Mera, în timp ce timişorenii au cerut şi ei o lovitură de la punctul cu var. Scorul reprizei a fost, însă, 0-0, unul favorabil mai degrabă echipei române.
Repriza secundă a început într-un ritm extrem de ridicat, cu două echipe preocupate foarte mult de faza ofensivă. Dorin Goga a fost foarte aproape de gol în minutul 47, după ce pasa luminoasă a lui Bourceanu l-a pus într-o poziţie clară, dar Stekelenburg a arătat încă o dată de ce îl ţinea pe Lobonţ rezervă pe când "Pisica" era la Ajax. După încă un contraatac foarte periculos al bănăţenilor, irosit de Parks, olandezii s-au instalat în jumătarea românilor, iar De Jong a scos o paradă miraculoasă de la Pantilimon în minutul 52.
Oboseala acumulată într-o oră de fotbal pe contre şi-a spus cuvântul pe finalul meciului, iar ritmul partidei s-a mai stins. Pericolul a început să fie din ce în ce mai mic la poarta lui Pantilimon, dar şi timişorenii s-au începărtat de poarta adversă.
În ultimele minute, olandezii au găsit din nou suficiente resurse pentru a-i presa pe români în propriul careu, iar Pantilimon a trebuit să zboare din bară în bară pentru a respinge şuturile lui De Jong şi compania. Elevii lui Ioan Sabău nu şi-au menajat deloc antrenorul iar tensiunea s-a păstrat până la finalul partidei, când olandezii au ratat alte câteva ocazii foarte mari.
Scorul nu s-a schimbat, însă, până la final, iar FC Timişoara a obţinut primul punct în actuala ediţie a grupelor Europa League.
"Am încercat să le punem probleme, să nu ne facem de râs. Mi-e greu să spun că nu sunt mulţumit de rezultatul din meciul cu Ajax. În afară de Ajax, celelalte trei echipe se vor bate pentru calificare. Cred că merităm un loc 2", a declarat preşedintele clubului bănăţean, Marian Iancu, după încheierea partidei, potrivit Mediafax.
Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close