Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Federalii germani critică vehement cluburile engleze care își fac credite pe care nu le pot plăti

Federalii germani critică vehement cluburile engleze care își fac credite pe care nu le pot plăti

Federalii germani critică vehement cluburile engleze care își fac credite pe care nu le pot plăti
Sursa foto: chelsea fc
27 Sep 2009   •   14:52

Cluburile engleze de fotbal sunt, în ultimii ani, actorii unui succes greu de atins pentru restul cluburilor europene. Doar formațiile spaniole Real Madrid și FC Barcelona se apropie de sumele rulate de grupările din Insulă. Succesul fotbalistic atins și calitatea jucătorilor aduși în Premier League se datorează, însă, parțial, politicii de a contracta împrumuturi colosale, care cu greu pot fi plătite ulterior. Christian Seifert, directorul general al Ligii Germane de Fotbal a criticat în termeni duri acestă politică a managerilor englezi, pe care o vede ducând la declinul fotbalului.
"Fotbalul englez are multă calitate, însă ce sens are faptul că Manchester United are datorii de 650 de milioane de euro, iar Chelsea de 700? În ultima semifinală de Liga Campionilor au fost prezente trei echipe din Anglia care însumau datorii de 1,5 miliarde de euro. Nu cred că lucrurile vor mai merge mult în direcţia asta, care e una greşită. Nu suntem pe o insulă. E bine să avem spectacol pe gazon, dar trebuie să respectăm şi anumite criterii financiare. Nu înţeleg ce e aşa greu. Premier League produce 1 miliard de euro mai mult decât Serie A sau Bundesliga, dar cluburile englezeşti nu reuşesc să-şi regleze balanţa de venituri şi cheltuieli. E ok că un club acumulează datorii de sute de milioane pe an, pe care nu le va putea plăti niciodată?", a declarat Seitfert, potrivit prosport.
Furios din cauza faptului că în Premier League nu există restricțiile în privința patronilor care se găsesc în Germania, oficialul și-a exprimat părerea și despre acest subiect
"Nu cred că putem aştepta până când următorul producător chinez de jucării sau vreun producător indian de software o să zică: Nu mă fac banii, aşa că o să cumpăr un club englez. E o dezvoltare sănătoasă a fotbalului? E ceea ce-şi doreşte fanul acestui sport? Nu prea cred", a încheiat Seifert.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: credite
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close