Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Fenerbahce - Galatasaray 3-1. Turcii s-au încăierat între ei după ce i-au dovedit pe români (VIDEO)

Fenerbahce - Galatasaray 3-1. Turcii s-au încăierat între ei după ce i-au dovedit pe români (VIDEO)

Fenerbahce - Galatasaray 3-1. Turcii s-au încăierat între ei după ce i-au dovedit pe români (VIDEO)
Sursa foto: alex
26 Oct 2009   •   13:27

Fenerbahce şi Galatasaray au jucat, duminică, derby-ul Turciei, un meci ce excelează la angajament şi la tensiune. Cele două echipe, care învinseseră joi "granzii" din Liga I în Europa League, s-au angajat pe Sukru Saracoglu din Istanbul într-un război al nervilor şi al fotbalului, din care învingătoare a ieşit formaţia alb-albastră, propulsată de jucătorii care au lipsit din meciul de la Bucureşti cu Steaua.
Oare cum ar fi arătat meciul de la Bucureşti dacă Fenerbahce şi-ar fi putut etala garnitura completă, aşa cum a făcut în meciul cu Galatasaray? Formaţia care a umilit Dinamo cu 4-1 nu a avut nici o şansă într-o atmosferă infernală, iar Fenerbahce a defilat în faţa propriilor suporteri, cu toate că meciul a fost unul plin de durităţi, iar încăierările au fost la ele acasă.
Jucătorii au fost aproape de a se lua la bătaie încă de la încălzire, iar debutul a fost unul fulminant pentru Fenerbahce. Tribunele au sărit în aer când brazilianul Alex a ajuns primul la o minge trimisă în careul lui Leo Franco de Roberto Carlos şi a trimis în poartă, în minutul 13. Nu s-a mai marcat până la pauză, deşi Galata s-a aruncat spre poarta lui Volkan. Tot Fener a înscris după pauză, în minutu 53, când acelaşi Alex a transformat o lovitură de la 11 metri şi a dus scorul la 2-0.
Avantajul de două goluri a durat, însă, foarte puţin, deoarece Hakan Balta a profitat de o respingere greşită a lui Volkan şi a trimis mingea în poartă, din cădere, pentru 1-2. Galata a primit o lovitură puternică în minutul 76 când Kader Keita, venit de la Lyon, şi-a pierdut cumpătul şi i-a tras un pumn în faţă lui Roberto Carlos, fiind eliminat pentru al doilea cartonaş galben. Fenerbahce nu a mai fost presată foarte puternic din acest moment şi Daniel Guiza, spaniolul venit sezonul trecut la Istanbul, a închis tabela cu un călcâi în minutul 90.

Rezultatul este unul excelent pentru Fenerbahce, echipă care îşi croieşte un avantaj de cinci puncte în fruntea Superligii Turceşti după doar 10 etape. Galatasaray, în schimb, este pe locul trei, la egalitate de puncte cu locul al doilea, Bursaspor. Dacă ar fi câştigat, Galata ar fi fost lider.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: fenerbahce Galatasaray
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close