Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Fenerbahce - Steaua 3-1 în Europa League. Steliştii, tot mai departe de calificare

Fenerbahce - Steaua 3-1 în Europa League. Steliştii, tot mai departe de calificare

Fenerbahce - Steaua 3-1 în Europa League. Steliştii, tot mai departe de calificare
Sursa foto: pantelis kapetanos
05 Noi 2009   •   23:57

Moralul bun al Stelei obţinut prin victoria de la Timişoara, din week-end, a fost speculat pe antrenorul Mihai Stoichiţă, care a îndrăznit să abordeze meciul de pe Sukru Saracoglu din Istanbul cu o formulă şi o atitudine ofensivă. Aflată în jenanta postură de "lanternă roşie", Steaua s-a prezentat la Istanbul cu dificila misiune de a lua puncte de pe stadionul lui Fenerbahce pentru a mai spera la calificarea în primăvara europeană. Desfăşurarea primei reprize le-a dat dreptate steliştilor să spere.
Cu Cristi Tănase titular şi Dayro Moreno sau Surdu lăsaţi pe banca de rezerve, Steaua a presat în continuu în prima repriză pentru a-şi face ocazii şi a obţine un rezultat neaşteptat. Cei de la Fenerbahce nu-s însă, nişte începători, iar orice acţine a Stelei s-a desfăşurat, parcă, cu pericolul unui contraatac letat atârnată de ea. Kapatanos a ratat un vole care părea foarte periculos, dar turcii au arătat repede de ce au jucat în "sferturile" Ligii Campionilor şi Andre Santos a făcut o fază de manual în minutul 15, driblând toată apărarea Stelei şi trimiţând cu exteriorul la colţul lung pentru 1-0. Egalarea a venit de la Kapetanos, care a dus scorul pe tabelă la 1-1 în minutul 38, plonjând spre centrarea lui Nicoliţă şi trimiţând-o în poarta lui Volkan, înmărmurit.
Planurile pe care steliştii şi le-au făcut în timpul pauzei au fost repede date peste cap de jucătorii lui Christoph Daum, iar Bilica a fost cel care a dus scorul la 2-1 în minutul 51. Roberto Carlos a centrat tare din lovitură liberă şi fundaşul central a pus capul la bătaie, trimiţând la colţul scurt.
Szekely şi compania nu au putut să pună în real pericol poarta lui Volkan, Surdu a intrat şi el pe teren pentru a ajuta atacul, dar lovitura a fost dată tot de turci. În minutul 67, Alex a dat un gol de toată frumuseţea, după o incursiune demnă de un brazilian care se respectă. Căpitanul lui Fener a avansat spre poarta lui Zapata şi a şutat pe jos, imparabil, din afara careului, nici chiar "îngerul" columbian dintre buturile Stelei nereuşind să mai salveze. Putea fi chiar 4-1 în minutul 71 pentru Fenerbahce, când Alex a trimis un lob de maestru de la 16 metri, dar mingea a ocolit agonizant bara.
Au jucat echipele:
Fenerbahce Istanbul: 1. Volkan - 77. Gokhan, 2. Lugano, 58. Bilica, 3. R. Carlos - 66. Mehmet Topuz, 16. Cristian, 5. Emre, 27. A. Dos Santos - 10. Alex - Kazîm. Antrenor: Christoph Daum.
Steaua Bucureşti: 1. Zapata - 18. P. Marin, 17. Baciu, 24. Ghionea, 5. Rada - 26. Bicfalvi - 7. Szekely, 14. Toja, 16. Nicoliţă - 6. Tănase - 9. Kapetanos. Antrenor: Mihai Stoichiţă
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: steaua fenerbahce europa league
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close