Antena 3 CNN Sport Fotbal extern FIFA a luat în vizor Federaţia din Egipt pentru atacul asupra jucătorilor algerieni

FIFA a luat în vizor Federaţia din Egipt pentru atacul asupra jucătorilor algerieni

FIFA a luat în vizor Federaţia din Egipt pentru atacul asupra jucătorilor algerieni
Sursa foto: nationala egiptului
19 Noi 2009   •   22:55

Federaţia Egipteană de Fotbal este subiectul unei proceduri disciplinare iniţiate, joi, de FIFA. Forul condus de Joseph Blatter ar putea pedepsi federaţia de la Cairo după ce jucătorii echipei naţionalei Algeriei au fost atacaţi cu pietre de suporteri locali înaintea ultimului meci din grupa de calificare la Cupa Mondială, încheiat în cele din urmă cu 2-0 pentru "Faraoni".
Actele de o violenţă extremă ale egiptenilor, de săptămâna trecută, nu vor trece nepedepsite, după ce FIFA a deschis prodedura disciplinară împotriva federaţiei de la Cairo. Cu Egiptul deja eliminat de la Cupa Mondială, în urma barajului din Sudan de miercuri, câştigat de Algeria cu 1-0, algerienii nu se simt încă pe deplin răzbunaţi şi îşi doresc să vadă o pedeapsă dură pentru Egipt.
Pe fondul acestei tensiuni, partida de baraj de miercuri, din Sudan, a fost o prilejul pentru o repetare a violenţelor de la meciul din grupă, iar fanii algerieni au fost atacaţi cu pietre pe când se aflau în autocar în drumul dintre Omdurman şi aeroport. O răzbunare sângeroasă, întrucât trei persoane au fost rănite, potrivit Mediafax.
Aceste incidente au produs indignarea oficialităţilor egiptene, care au protestat oficial, chemându-l chiar la sediul ministerului de externe pe ambasadorul Algeriei la Cairo pentru o discuţie care să mai calmeze spiritele.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cupa Mondiala CM2010 violente incidente
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close