Antena 3 CNN Sport Fotbal extern FIFA a suspendat cluburile şi reprezentativele irakiene din competiţiile fotbalistice

FIFA a suspendat cluburile şi reprezentativele irakiene din competiţiile fotbalistice

FIFA a suspendat cluburile şi reprezentativele irakiene din competiţiile fotbalistice
20 Noi 2009   •   21:55


FIFA a suspendat Iraq din toate competiţiile fotbalistice după ce guvernul local a dizolvat Federaţia Irakiană de Fotbal. Comitetul Olimpic din Irak nu a luat nicio măsură de a revoca dizolvarea, deşi a fost imediat avertizat de FIFA că riscă suspendarea.

După 72 de ore, FIFA a confirmat suspendarea Irakului din fotbalul mondial. "Comitetul de Urgenţă al FIFA a decis, vineri, 20 noiembrie 2009, să suspende Federaţia Irakiană de Fotbal (IFA) din cauza amestecului guvernamental. Termenul limită oferit de FIFA a expirat fără o revocare din partea Comitetului Olimpic din Irak, iar oficialii IFA nu au fost repuşi în funcţie.

În conformitate cu Statutul FIFA, cluburile şi reprezentativele irakiene nu mai au voie să participe la meciuri internaţionale, fie ele amicale sau competitive, până când decizia Comitetului Olimpic nu va fi revocată. Mai mult, IFA nu mai are drept de vot la niciun congres organizat de forurile internaţionale şi nu mai poate primi asistenţă financiară", se arată într-un comunicat al FIFA.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Irak FIFA
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close