Antena 3 CNN Sport Fotbal extern FIFA, anunț de ultimă oră despre Campionatul Mondial din Qatar

FIFA, anunț de ultimă oră despre Campionatul Mondial din Qatar

Echipele naționale de fotbal vor avea voie să includă începând cu Campionatul Mondial din Qatar 2022 un minimum de 23 și un maximum 26 de jucători în loturile finale pentru turneul final din acest an, a anunțat FIFA joi seara.

FIFA, anunț de ultimă oră despre Campionatul Mondial din Qatar
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    23 Iun 2022   •   19:55

Biroul Consiliului FIFA a dat undă verde la creșterea numărului de jucători din listele echipelor naționale pentru turneul din Qatar. Anterior, antrenorii aveau voie să aducă doar maxim 23 de jucători la fiecare turneu.

Suplimentar, s-a mai decis creșterea numărului maxim de jucători de pe lista inițială de la 35 la 55.

FIFA a mai anunțat joi că cel de-al 73-lea Congres al FIFA va avea loc la Kigali, Rwanda, la 16 martie 2023. Kigali a găzduit deja o reuniune a Consiliului FIFA în octombrie 2018.

De asemenea, Biroul Consiliului FIFA a mai anunțat că a actualizat regulamentul privind echipamentul pentru competițiile FIFA, informează Mediafax.

Modificări ale Regulamentului pentru Cupa Mondială FIFA Qatar 2022™.

O altă decizie importantă anunțată joi prevede ca ultima zi de meci la nivel de club pentru cei 26 de jucători nominalizați pe lista finală să fie 13 noiembrie 2022.

Nu mai mult de 26 de persoane (până la 15 înlocuitori și 11 oficiali ai echipei - unul dintre acești oficiali trebuie să fie medicul echipei) vor putea sta pe banca de rezerve a echipei.

×
Subiecte în articol: FIFA fotbal Cupa Mondiala Quatar jucatori
Parteneri
Izotop de 30.000 de dolari/gramul, obţinut la Cernavodă
x close