Antena 3 CNN Sport Fotbal extern FIFA ar putea introduce paşaportul biologic la Cupa Mondială 2014

FIFA ar putea introduce paşaportul biologic la Cupa Mondială 2014

FIFA ar putea introduce paşaportul biologic la Cupa Mondială 2014
de M.T.    |    15 Feb 2013   •   16:07

Lupta împotriva dopajului ajunge şi în fotbal, FIFA anunţând că intenţionează să introducă paşaportul biologic pentru jucătorii echipelor care vor participa la Cupei Confederaţiilor 2013 şi la Cupa Mondială 2014.

Anunţul a fost făcut la finalul unei întâlniri care a avut loc la Zurich între Joseph Blatter, preşedintele FIFA, şi John Fahey, şeful Agenţiei Mondiale Anti-Doping.

„FIFA intenţionează să pună în aplicare această nouă unealtă, cuprinzând un profil sanguin şi un profil steroidian, obţinut plecând de la eşantioanele de urină, cu ocazia Cupei Confederaţiilor 2013 şi a Cupei Mondiale 2014. Fiecare jucător participant la aceste turnee va fi supus unor teste în timpul competiţiei şi în afara competiţiei”, se precizează într-un comunicat al forului mondial, citat de Agerpres.

„Vom continua să urmărim munca în privinţa paşapoartelor biologice. Agenţia Mondială Anti-Doping este foarte satisfăcută de angajamentul FIFA de a pune în aplicare acest dispozitiv, nu doar la Cupa Mondială 2014, ci şi la Cupa Confederaţiilor din luna iunie”, a spus Fahey.

În comunicatul FIFA se mai arată că „aceasta reprezintă o nouă etapă a proiectului pilot iniţiat în 2011, care a constat în prelevarea profilului steroidian al fiecărui jucător participant la Cupa Mondială a cluburilor".

Totodată, FIFA precizează că dezvoltă în prezent un paşaport hormonal, o nouă iniţiativă pentru aplicarea căreia colaborează cu laboratorul acreditat de AMA în Elveţia.


×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close