Antena 3 CNN Sport Fotbal extern FIFA ar putea introduce tehnologia video din sezonul 2012-2013

FIFA ar putea introduce tehnologia video din sezonul 2012-2013

FIFA ar putea introduce tehnologia video din sezonul 2012-2013
04 Mai 2011   •   08:51

În urma întâlnirii din 5 martie a International Board (IFAB), organismul FIFA responsabil de regulile jocului, s-a luat decizia ca firmele specializate să fie invitate să partcipe la o nouă serie de teste privind tehnologia video, care vor avea loc în perioada septembrie 2011-iunie 2012, un semnal că aceasta ar putea fi introdusă încă din sezonul 2012-2013.

 
„În prima fază, din septembrie până în decembrie 2011, fiecare sistem va fi analizat în baza unor criterii de selecţie, atât în condiţii de lumină naturală, cât şi pe timp de noapte în condiţii de lumină artificială. Printre criteriile impuse se află indicarea automată a unui gol pe ceasul arbitrului atât prin vibraţii, cât şi prin semnal vizual", se arată într-un comunicatal al forului mondial. Testele vor fi efectuate pe un stadion ales de firmele participante, care se vor consulta în această privinţă şi cu FIFA.
 
Sistemele reţinute pentru faza a doua a testelor, programată în perioada martie - iunie 2012, vor fi supuse unor noi verificări, cu simulări de situaţii din timpul meciurilor, „în anumite condiţii meteorologice şi pe anumite tipuri de suprafeţe de joc". Rezultatele finale vor fi prezentate membrilor International Board în cadrul unei întâlniri speciale care va avea loc în iulie 2012.
 
Rezultatelor acestor ultime evaluări vor fi prezentate International Board (IFAB), organismul FIFA care se ocupă de regulile jocului, în iulie 2012.

×
Subiecte în articol: FIFA teste
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close