Antena 3 CNN Sport Fotbal extern FIFA este îngrijorată de cluburile bogate din Premier League

FIFA este îngrijorată de cluburile bogate din Premier League

FIFA este îngrijorată de cluburile bogate din Premier League
30 Iun 2009   •   00:17

Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, recunoaşte că impresionantele sume de bani pompate în cluburile englezeşti de către investitorii străini reprezintă un trend îngrijorător, pentru că oferă echipelor din Premier League un avantaj în faţa rivalelor din Europa.

?În Franţa, Germania şi Spania există legi care spun că patronii trebuie să fie din aceeaşi ţară. Acest lucru nu există în Premier League şi asta este o problemă pe care trebuie să o analizăm?, a declarat Blatter.

Nouă din cele 20 de cluburi din prima ligă de fotbal din Anglia sunt deţinute de străini şi câteva, printre care Chelsea şi Manchester City, se pare că vor investi major în această vară. Manchester City a oferit Barcelonei 25 de milioane de lire sterline pentru Samuel Eto?o, iar atacantul ar putea primi un salariu de până la 250.000 de lire sterline pe săptămână, devenind astfel cel mai bine plătit jucător din lume.

Totuşi, în ciuda temerilor lui Blatter, până acum cele mai mari sume au fost cheltuite de un club spaniol, Real Madrid. Ibericii i-au transferat până acum pe Kaka, de la AC Milan, pentru 56 de milioane de lire sterline, şi pe Cristiano Ronaldo, de la Manchester United, pentru 80 de milioane de lire sterline.

În vederea restricţionării investiţiilor străine în Premier League, legea britanică ar trebui schimbată, lucru greu de crezut că se va întâmpla, după cum recunoaşte chiar Sepp Blatter. ?Nu avem niciun drept să ne implicăm în treburile economice ale ţării. Noi, toată familia FIFA, cunoaştem acest aspect?, a spus el.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FIFA Sepp Blatter
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close