Antena 3 CNN Sport Fotbal extern FIFA nu-şi strică programul pentru Irlanda. "Este imposibil să lăsăm 33 de echipe la Mondial"

FIFA nu-şi strică programul pentru Irlanda. "Este imposibil să lăsăm 33 de echipe la Mondial"

FIFA nu-şi strică programul pentru Irlanda. "Este imposibil să lăsăm 33 de echipe la Mondial"
Sursa foto: thierry henry
01 Dec 2009   •   17:21

Irlanda nu mai are nici o şansă de a participa la Cupa Mondială din Africa de Sud. FIFA a comunicat, marţi, că nu are cum să permită înscrierea mai multor echipe în competiţie decât era prevăzut. Oficialii Federaţiei Irlandeze de Fotbal depuseseră o cerere oficială la forul lui Sepp Blatter pentru a fi înscrişi la CM ca a 33-a echipă, după ce au fost eliminaţi de Franţa prin henţul lui Thierry Henry din meciul de baraj de la Paris.
"Nu aş putea spune că e lipsită de sens cererea irlandezilor, dar e cu siguranţă imposibilă. Nu putem da nici o speranţă că vor fi mai mult de 32 de echipe la Cupa Mondială din Africa de Sud", a declarat marţi secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, potrivit Eurosport.
Explicaţia lui Valcke este una pe cât de detaşată, pe atât de cinică.
"S-au jucat 853 de meciuri de calificare. Este trist să ne concentrăm pe doar unul din ele".
Irlanda a declanşat o campanie ferventă de lobby pentru a ajunge, totuşi, la Cupa Mondială, după ce arbitrul Martin Hansson a validat golul marcat de William Gallas în urma unui henţ dublu al lui Henry. Golul a survenit în prelungirile partidei de la Paris, contând pentru returul barajului de calificare la Cupa Mondială din 2010.
Antena3.ro

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close