Antena 3 CNN Sport Fotbal extern FIFA schimbă regulile. Vor exista capi de serie pentru barajul pentru CM din Africa de Sud

FIFA schimbă regulile. Vor exista capi de serie pentru barajul pentru CM din Africa de Sud

FIFA schimbă regulile. Vor exista capi de serie pentru barajul pentru CM din Africa de Sud
Sursa foto: sepp blatter
30 Sep 2009   •   14:37

Veste bună pentru echipele mari care se vor califica la barajul pentru Cupa Mondială din 2010. Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, a anunţat că la tragerea la sorţi pentru aceste meciuri se va folosi regula capilor de serie. Astfel, echipele "mici" nu vor mai avea posibilitatea de a se mai întâlni între ele, iar turneul final va beneficia de mai multe nume mari.
"Vor exista capi de serie pentru tragerea la sorţi a meciurilor de baraj. Acest statut va fi atribuit potrivit poziţiei ocupate de fiecare ţară în clasamentul FIFA", a declarat Blatter, conform Mediafax. Oficialul FIFA a participat în această perioadă la reuniunea Comitetului Executiv al forului pe care îl prezidează. Pentru prima oară în istorie, această reuniune a fost organizată în Brazilia.
Pe lângă extragerea echipelor din două urne care reflectă clasamentul FIFA, se va mai face o a doua extragere pentru a stabili ordinea în care cele două echipe vor juca acasă şi în deplasare, a completat Jerome Valcke, secretar general al FIFA.
Pentru zona Europei, opt echipe din cele nouă grupe se vor califica la baraj, cele care au punctajele cele mai mari. Tragerea la sorţi se va face în Elveţia, la Zurich, pe 19 octombrie, anunţă Mediafax.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close