Antena 3 CNN Sport Fotbal extern FIFA şi mai multe federaţii naţionale, bănuite de implicare în trafic de bilete la CM

FIFA şi mai multe federaţii naţionale, bănuite de implicare în trafic de bilete la CM

FIFA şi mai multe federaţii naţionale, bănuite de implicare în trafic de bilete la CM
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
03 Iul 2014   •   12:06

Autorităţile braziliene au destructurat o reţea de vânzare ilegală a biletelor la partidele de la Cupa Mondială de fotbal şi anchetează existenţa unor eventuali complici în cadrul FIFA şi federaţiilor braziliene, argentiniene şi spaniole, informează AFP
   
Această reţea era dirijată de un algerian, Mohamadou Lamine Fofana, care a făcut de trei luni obiectul unei anchete, a declarat, miercuri, procurorul Marcos Kac, însărcinat cu investigaţiile în acest caz.
   
Potrivit acestuia, zece persoane bănuite de a fi membre ale acestei organizaţii au fost interogaţi la Rio de Janeiro şi Sao Paulo, în cadrul "Operaţiunii Jules Rimet", după numele fostului preşedinte francez al FIFA, iniţiatorul Cupei Mondiale.
   
Fratele şi impresarului fotbalistului brazilian Ronaldinho, Roberto de Assis Moreira, va fi audiat în cadrul acestei anchete, a indicat Parchetul din Sao Paulo.
   
Fratele lui Ronaldinho "le-a spus unor prieteni că pot cumpăra bilete prin acest sistem" pentru a asista la meciuri din tribunele VIP, a declarat Kac agenţiei France Presse.
   
Cotidianul btazilian O'Dia a publicat, miercuri seară, stenograma înregistrării unei discuţii telefonice, autorizată de justiţie, în care fratele lui Ronaldinho îl întreba pe Fofana dacă a primit solicitările de bilete din partea prietenilor lui.
   
În cadrul aceleiaşi convorbiri, din data de 17 iunie, Fofana se oferea să intermedieze transferul lui Ronaldinho, care evoluează acum la Atletico Mineiro, în Qatar sau Dubai.
   
Potrivit poliţiei braziliene, biletele proveneau din pachetele furnizate gratuit de FIFA partenerilor, federaţiilor naţionale, ONG-urilor sau jucătorilor.
   
"Reţeaua obţinea sume mari de bani pentru fiecare meci, vânzând aproximativ o mie de bilete per partidă la preţuri începând cu 1.000 de euro fiecare", a explicat procurorul..
   
Fofana, 57 de ani, ar fi rezident în Dubai şi ar avea un birou în Elveţia, potrivit O'Dia, care adaugă că sistemul fraudulos ar fi funcţionat la ultimele patru ediţii ale Cupei Mondiale, generând venituri de aproximativ 70 de milioane de euro la fiecare competiţie.
   
Procurorul a menţionat că biletele aveau locuri în sectoarele destinate federaţiilor din Brazilia, Argentina şi Spania. "De asemenea, avem bănuieli că reţeaua avea contacte cu cineva din cadrul FIFA. Cercetăm şi această pistă", a precizat anchetatorul.

   
Vânzarea tichetelor se făcea prin intermediul a trei agenţii de turism din Copacabana (sud de Rio), care au fost închise de poliţie.

×
Subiecte în articol: FIFA
Parteneri
Femeie salvată din portbagajul unei maşini în flăcări, în Bucureşti
x close