Antena 3 CNN Sport Fotbal extern FIFA va testa meciurile cu cinci arbitri

FIFA va testa meciurile cu cinci arbitri

FIFA va testa meciurile cu cinci arbitri
Sursa foto: red card
28 Feb 2009   •   19:29

Conducerea IFAB - Asociaţia internaţională de fotbal, organizaţia ce stabileşte regulile jocului, a căzut de acord să fie implementat, experimental, sistemul cu un arbitru asistent în plus la fiecare poartă începând cu sezonul viitor. Italia şi Franţa s-au arătat deja interesate, voluntar, să găzduiască experimentul, scrie Associated Press.
"Ideea de a lua un campionat profesionist şi de a implementa acest nou sistem pe toată durata sa ar putea fi un lucru bun, ce poate intra în vigoare în martie 2010", a spus directorul de comunicare al forului mondial, Nicolas Maingot, referindu-se la un sistem cu cinci arbitri. În acest fel, se speră că se va stabili mai exact exactitatea corectitudinii unui gol.
De asemenea, organismul internaţional a hotărât să prelungească investigaţiile legate de aportul tehnologiei ca posibilă soluţie în fazele disputate, la un an după ce a oprit experimentele. Forurile internaţionale au respins, pe de altă parte, propunerile de a permite o a patra schimbare în prelungiri.
În plus, propunerea de a extinde pauza la 20 de minute a fost scoasă de pe agendă.
Sistemul cu cinci arbitri a fost testat în anumite meciuri, la turneele de juniori U19 în lunile octombrie şi noiembrie ale anului 2008. FIFA a analizat rezultatele de la aceste jocuri şi a decis astfel să aprobe acest experiment.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FIFA
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close