Antena 3 CNN Sport Fotbal extern FIFA vrea să renunţe la remize încă din grupele Campionatului Mondial de Fotbal

FIFA vrea să renunţe la remize încă din grupele Campionatului Mondial de Fotbal

FIFA vrea să renunţe la remize încă din grupele Campionatului Mondial de Fotbal
Sursa foto: Foto: /footballtheory.footballunited.com
17 Aug 2010   •   11:07

FIFA intenţionează să renunţe la remize, la meciurile din grupele Campionatului Mondial de Fotbal. Măsura ar veni în favoarea creşterii spectaculozităţii, spun oficialii Federaţiei Internaţionale. În cazul rezultatului de egalitate se va trece direct la penalty-uri. O altă variantă ar reintroducerea "golului de aur", a declarat preşedintele FIFA.

Partidele de fotbal din Grupele primului tur al Cupei Mondiale ar putea deveni în curând mult mai intense. FIFA ia în considerare posibilitatea ca meciurile să nu se mai termine fără un câştigător şi un învins.

"Ne gândim să nu mai existe meciuri nule în primul tur şi să nu mai fie prelungiri. Dacă nu există o echipă câştigătoare după 90 de minute, să se treacă direct la loviturile de departajare", a spus Joseph Blatter, preşedintele FIFA.

O altă variantă ar fi revenirea la "golul de aur". În cazul "morţii subite", aşa cum este cunoscută această măsură printre microbişti, prima echipă care înscrie după terminarea timpului regulamentar este declarată câştigătoare. Meciul se termină în momentul în care mingea a intrat în poartă. Această măsură obliga ambele echipe să atace, este de părere Joseph Blatter.

Regula "golului de aur" a fost aplicată în competiţiile oficiale, în perioada 1996-2002. Prin schimbarea regulamentului, FIFA urmăreşte ca meciurile din grupele Cupei Mondiale să devină mai interesante.

Antena 3

 

 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close