Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Finala Champions League de la Roma în pericol? Un fan englez a fost înjungiat lângă stadionul Olimpico

Finala Champions League de la Roma în pericol? Un fan englez a fost înjungiat lângă stadionul Olimpico

Finala Champions League de la Roma în pericol? Un fan englez a fost înjungiat lângă stadionul Olimpico
Sursa foto: forte de ordine
12 Mar 2009   •   14:33

Şansele oraşului Roma de a organiza finala Ligii Campionilor din acest an, pe Stadio Olimpico, ar putea fi în pericol după ce un suporter englez a fost înjunghiat la meciul dintre AS Roma şi Arsenal Londra din Liga Campionilor, încheiat la penalty-uri cu victoria "tunarilor". Ambasada Britanică de la Roma a fost cea care a anunţat cum au decurs evenimentele, provocate şi de faptul că microbuzul în care se afla victima s-a rătăcit şi a pătruns într-o zonă cu suporteri italieni.
Se prea poate ca finala Ligii Campionilor să fie organizată, aşa cum era plănuit, pe stadionul pe care joacă în mod regulat AS Roma şi Lazio meciurile de acasă, dar incidentul va face, în mod cert, să se ridice întrebări în lumea fotbalului. Ambasada Britanică a comunicat faptul că un grup de fani italieni a atacat vehiculul oaspeţilor şi a forţat intrarea pe uşile maşinii. Purtătorul de cuvânt al ambasadei a declarat, conform Eurosport:
"Unul (n.r. un fan al lui AS Roma) a încercat să intre în autocar şi astfel s-a iscat o bătaie. Şoferul a reuşit să pornească vehiculul şi să plece după ce suporterul italian a fost împins afară din autocar."
Rănile provocate de cuţit nefericitului englez nu au fost, însă, grave, el putând să urmârească partida după ce a fost văzut de medici. Informaţiile au fost confirmate şi de un reprezentant al clubului londonez, care a completat, spunând că ultraşii romani au aruncat cu pietre spre autocar, spărgându-i câteva geamuri, potrivit sursei citate.
Suporterii italieni au fost deseori implicaţi în astfel de evenimente, cele mai recente confruntări între spectatori având loc în 2007, la partida dintre AS Roma şi Manchester United. Nici englezii nu sunt, însă, mai cuminţi, ei punându-i, chiar, la respect pe italieni în 1985 în faimosul şi tragicul eveniment de la Bruxelles, când zeci de suporteri din "Cizmă" au murit pe stadion, la finala Cupei Campionilor dintre Juventus şi Liverpool. De asemenea, ei sunt cunoscuţi că fac probleme peste tot unde merg, având o "prietenie" specială cu suporterii turci.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: AS Roma Arsenal Londra Liga Campionilor
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close