Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Fiorentina - AC Milan 0-2. "Rossoneri" merg în Liga Campionilor, Maldini spune adio fotbalului (VIDEO)

Fiorentina - AC Milan 0-2. "Rossoneri" merg în Liga Campionilor, Maldini spune adio fotbalului (VIDEO)

Fiorentina - AC Milan 0-2. "Rossoneri" merg în Liga Campionilor, Maldini spune adio fotbalului (VIDEO)
Sursa foto: paolo maldini
31 Mai 2009   •   19:18

Fiorentina nu a reuşit să producă surpriza şi să facă rocadă în clasamentul Serie A cu AC Milan şi să obţină în extremis locul al treilea, ultimul care duce direct în grupele Ligii Campionilor. Milan s-a impus cu 2-0 chiar pe Artemio Franchi din Firenze, într-o partidă în care legenda Paolo Maldini a jucat pentru ultima oară fotbal ca profesionist. Etapa aceasta a prilejuit şi retragerile altor doi "granzi", Luis Figo şi Pavel Nedved.
Cu Adrian Mutu încă nerefăcut după operanţia de la genunchi suferită în urmă cu o lună, Fiorentina nu a putut face faţă lui AC Milan şi brazilienilor săi, amândouă golurile "rossonerilor" venind de la internaţionali "Carioca", în repriza secundă. Mai întâi Ricardo Kaka a înscris în minutul 55, apoi tânărul Alexandre Pato a marcat al doilea gol, în minutul 75. Fluierul final a marcat retragerea oficială a lui Paolo Maldini din fotbal, iar pentru echipa sa, obţinerea locului al treilea, care nu putea fi pierdut decât în cazul unei înfrângeri.
Juventus s-a impus şi ea în faţa lui Lazio, la Torino, aceasta fiind ultima partidă pentru mijlocaşul ceh de 37 de ani Pavel Nedved, care a jucat la amândouă echipele, iar în ultimii opt ani pentru "bianconeri". Iaquinta a înscris amândouă golurile lui Juve în victoria cu 2-0.
Portughezul Luis Figo şi-a luat şi el "la revedere" de la sportul care l-a făcut cunoscut, pe San Siro, întro victorie cu 4-3 a lui Inter în faţa Atalantei. Muntari, Ibrahimovic de două ori şi Cambiasso au semnat golurile echipei lui Jose Mourinho.

Rezultatele complete ale etapei 38 în Italia:
Genoa - Lecce: 4 - 1
Juventus - Lazio: 2 - 0
Napoli - Chievo: 3 - 0
Bologna - Catania: 3 - 1
Udinese - Cagliari: 6 - 2
Roma - Torino: 3 - 2
Internazionale - Atalanta: 4 - 3
Reggina - Siena: 1 - 1
Palermo - Sampdoria: 2 - 2
Fiorentina - Milan: 0 - 2
De asemenea, cu cele două goluri marcate în partida cu Atalanta, atacantul Interist Zlatan Ibrahimovic a totalizat 25 de goluri în Serie A, cu unul mai mult decât Marco Di Vaio, şi a devenit golgheterul Italiei.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close