Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Forbes: Manchester United, prima echipă din lume care valorează mai mult de 3 miliarde de dolari

Forbes: Manchester United, prima echipă din lume care valorează mai mult de 3 miliarde de dolari

Forbes: Manchester United, prima echipă din lume care valorează mai mult de 3 miliarde de dolari
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    28 Ian 2013   •   17:56

Manchester United a devenit prima echipă din lume, din orice sport, care are o valoare de peste 3 miliarde de dolari, a anunţat revista Forbes, citată de ESPN.

Potrivi sursei citate, United nu are practic rival în acest clasament, pe locul 2 aflându-se echipa de fotbal american Dallas Cowboys, care valorează 2,1 miliarde de dolari.

Actualul lider din Premier League ocupă primul loc în ciuda faptului că, în primul trimestru al anului trecut, a înregistrat o scădere a veniturilor, cauzată de o reducere a sumei din drepturile TV.

Totuşi, clubul din Manchester s-a redresat datorită creşterii vânzării de acţiuni, a noilor contracte de sponsorizare şi a banilor veniţi din performanţele sportive obţinute în Premier League şi Liga Campionilor.

În clasamentul Deloitte Football Money League 2013, dat publicităţii săptămâna trecută şi care ia în calcul doar încasările cluburilor, Manchester United se află pe locul 3, după Real Madrid şi FC Barcelona, cu venituri de 395,9 milioane de euro în sezonul 2011/12.


×
Subiecte în articol: Manchester United Forbes venituri incasari
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close