Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Fostul internaţional belgian Francois Van der Elst a murit

Fostul internaţional belgian Francois Van der Elst a murit

Fostul internaţional belgian Francois Van der Elst a murit
11 Ian 2017   •   12:58

Fostul internaţional belgian Francois Van der Elst a încetat din viaţă în noaptea de marţi spre miercuri, la vârsta de 62 ani, ca urmare a unor probleme cardiace, informează AFP, potrivit Agerpres.

Supranumit 'Swat', Van der Elst se afla în stare gravă începând din prima zi a noului an, când a suferit un atac de cord, a dezvăluit fratele său Leo, el însuşi fost component al naţionalei belgiene.
 
'Swat a fost victima unei probleme cardiace de Anul Nou, în prezenţa soţiei sale. A fost nevoie de 30 de minute pentru a fi reanimat. Prea mult timp', a declarat Leo Van der Elst.

Dublu campion al Belgiei, în 1972 şi 1974, Francois Van der Elst mai mare în palmares patru Cupe naţionale, toate cucerite cu Anderlecht Bruxelles. El participat, de asemenea, la succesele europene ale lui Anderlecht, cu care a câştigat de două ori Cupa Cupelor, în 1976 şi 1978.

După despărţirea de clubul din Bruxelles, în 1980, Van der Elst a îmbrăcat tricoul echipei americane New York Cosmos, după care a trecut prin Anglia, pe la West Ham United, înainte de a reveni în Belgia, la Lokeren.

Internaţional în 44 de ocazii, Francois Van der Elst a marcat 14 goluri în tricoul naţionalei Belgiei, cu care a disputat finala Campionatului European din 1980.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: deces
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close